Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Engqvist: "Vi är inte nöjda med det..."

Andreas Engqvist hyllar kollegan René Bourque Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Färjestad BK och Djurgårdens IF var givna topplag år efter år under 00-talet.

Nu är de två klassiska lagen tillbaka i toppen av SHL och framför allt Djurgården har övertygat i inledningen av SHL.

Mycket tack vare starka nyförvärv.

Och nu hyllas ett av nyförvärven av ett annat. 

– Han är riktigt bra och har ju ett riktigt bra avslut och är stark med pucken. Det är imponerande, säger Andreas Engqvist om René Bourque.

Mesta mästare och enda laget från huvudstaden i högsta ligan.

Djurgårdens IF har alltid stor press på sig, och med sommarens starka förstärkningar där framför allt offensiven såg ut att kunna gå mot en ny dimension så höjdes ett par varningens fingrar runtom i landet för Djurgården.

Det samtidigt som många också tippade laget långt ned i tabellen ...

... Ni har överträffat mångas förväntningar i upptakten. Är du nöjd med er start?

– Vi är nöjda med starten och det är skönt att få bra resultat, men samtidigt så har vi spelat bra också vilket också ger mycket då vi känner att vi kan göra bra matcher mot alla motstånd, säger lagkaptenen Andreas Engqvist.

Hyllar succényförvärvet

Andreas Engqvist hämtades efter flera säsonger utomlands hem från KHL, och direkt utnämndes han till lagkapten och per omgående har Engqvist visat att han är redo att ta en ledande roll i Djurgården. 

Efter sju matcher står han noterad för sju poäng samtidigt som kedjekamraterna René Bourque och Patrik Lundh har noterats för nio respektive åtta poäng.

Tillsammans har succékedjan gjort 24 poäng så här långt.

Engqvist om kedjekamraterna

René Bourque: "Han är riktigt bra och har ju ett riktigt bra avslut och är stark med pucken, och bra på skridskorna. "

Patrik Lundh: "Peppe är ju en riktig speedkula och bra på allt egentligen."

– Det fungerar bra. Vi kompletterar varandra bra och det är skönt att vi fått in puckar, det är alltid kul att få göra lite poäng samtidigt som laget vinner.

Är René Bourque en av ligans bästa spelare?

– Det tycker jag, det är imponerande med tanke på att han bara spelat på stor is i college men att det gått så fort att anpassa sig till stor rink här är kul. 

Kanadensaren har i sin karriär gjort 725 NHL-matcher och spelade så sent som i fjol som ordinarie i Colorado Avalanche där det blev 18 poäng på 62 matcher. 

Med det är han lagets mest rutinerade spelare - något som Djurgården haft nytta av i inledningen.

– Det tycker jag. Han agerar väl inget speciellt så men man känner ju ändå att han har mycket rutin. Vi som har ett ungt lag har stor nytta av en sån som honom som har rutinen från NHL.

Sämst powerplay i SHL

Trea i tabellen och fyra raka segrar till trots - det finns också vissa orosmoln på Djurgårdshimlen. Så här långt har laget bara gjort ett mål på 15 numerära överlägen och med blyga 6,67 i powerplayprocent är laget klart sämst i ligan.

– Vi är inte nöjda med det och vi vet ju om det själva. Det blir väl lite påminnelse här och där också, men vi försöker jobba hårt på det. Sen är det lätt att när man inte har gjort några mål att det blir extra stress över det så det låser sig lite mer än vad det behöver göra. 

Hur jobbar ni för att få det att lossna?

– Vi får försöka göra det enklare och lägga mer puckar på mål så det trillar in några enkla så stressen kring det försvinner.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!