Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Engqvist drabbad av hjärnskakning

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Andreas Engqvist har drabbats av en hjärnskakning. 

Djurgårdens stjärna kommer inte att spela mer i år. 

– Just nu är det hjärnvila som gäller och sen följer vi hjärntrappan så får vi följa utvecklingen, säger klubbläkaren Bengt Gustafsson till klubbens hemsida. 

Det var redan i den första perioden av Djurgårdens 4-0-seger mot Mora som Andreas Engqvist sänktes av Moras Robin Johansson. Smällen tog hårt på Engqvist som bröt matchen - och på onsdagen konstaterades det att han drabbats av en hjärnskakning. 

– Andreas vaknade i dag med hjärnskakningssymptom som verifierar våra misstankar. Inledningsvis kommer det här innebära 7-10 dagars frånvaro. 90 procent av de som fått en hjärnskakning är tillbaka efter den tiden. Ibland kan det vid speciella omständigheter ta längre tid, säger klubbläkaren Bengt Gustafsson till klubbens hemsida. 

Ridderwalls ilska efter tacklingen

Det var rejält upprört mellan Johansson och Djurgårdsspelarna efter matchen på tisdagen. Johansson sa att han bromsade in farten precis innan tacklingen, något som fick Calle Ridderwall att se rött. 

– Det var ett av de mest korkade uttalanden jag någonsin hört. Så korkat att jag egentligen inte ska kommentera det. Det är klart att han inte glider in i Andreas Engqvist. En kille kliver inte av med hjärnskakning efter att någon har glidit in tacklingen mot honom, sa Ridderwall till TT.

Bråk mellan spelarna efter smällen

Mikael Ahlén var även han väldigt uppretad. 

– Folk måste visa lite respekt i ligan så det är klart att vi kommer vara på honom om det. Dessutom står han och hånar oss från båset, så han kommer få sitt förr eller senare.

På vilket sätt hånar han?

– Han var tydligen nöjd att han har skadat spelaren, så jag är upprörd.

Något Johansson slog tillbaka mot. 

– Jag har aldrig hånat någon och kommer heller aldrig att göra. Det är ett kraftigt påhopp-