Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En tråkig situation för alla inblandade”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Från upphaussad stjärnvärvning till petad ur matchtruppen.

Färjestads tilltänkte poängkung Ville Leskinen har fått en mardrömsstart på SHL-säsongen.

– Det är klart det är en tråkig situation för alla inblandade, säger klubbens general manager Peter Jakobsson till VF.

Det var i slutet av juni som Färjestad gjorde klart med 25-årige Ville Leskinen.

Stjärnforwarden hade gjort succé i Kärpät i den finska ligan med sina 57 poäng på 58 matcher, en notering som innebar en andraplats i poängligan. 

– En spelare vi kommer att få stor nytta av, sa Färjestads general manager Peter Jakobsson till klubbens hemsida i somras.

Men Ville Leskinen har fått en tung start på karriären i Sverige. 25-åringen har gjort fyra mål och två assist på 14 matcher och när laget vann med 4-1 mot Djurgården i lördags återfanns Leskinen majoriteten av tiden på bänken - som 13:e forward.

– Det är klart att det är en jättetråkig situation för Ville. Och för oss. Ville hade hoppats spela bättre, jag tror han hade större förhoppningar än så här. Och det är klart att vi gärna hade sett att han kommit upp lite till också, säger Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad. 

Färjestads Ville Leskinen bänkad

Det blev endast fyra minuter istid mot Djurgården.

– Johan Pennerborns uppdrag är att matcha de bästa för dagen och vinna hockeymatcher. Det är uppdraget han har av Färjestad BK. Han gör allt för att vinna. Om det betyder att Johan Ryno är extragubbe eller ”Lilliz” Nilsson inte spelar sista perioden mot Örebro, av olika skäl, eller att Leskinen får fyra minuter... Uppdraget är att vinna matcher. Punkt slut.

På frågan hur länge situationen är hållbar svarar han:

– Otroligt svår fråga. Men det är klart det är en tråkig situation för alla inblandade. För oss. För mig som tagit hit honom. För honom själv. Han vill spela hockey och bidra, och det är svårt att göra när man bara får fyra minuter eller inga minuter alls.

 

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM)