Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En av klubbens sämsta värvningar någonsin”

Tomi Sallinen har haft misslyckade sejourer i både Färjestad och Brynäs den här säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Transferfönstret är stängt.

Under fredagens deadline day plockade några SHL-klubbar in nya spelare med förhoppningen att få in nödvändig energi i slutet av säsongen.

Men ibland blir det fel - och här är fem nyförvärv som under säsongen blivit helt fel.

SportExpressen rankar de fem största floppvärvningarna under säsongen.

5) Austin Ortega, Växjö Lakers

Austin Ortega hamnade ofta på efterkälken i SHL:s snabba spel Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Kom från: San Diego Gulls, AHL.

Lämnade: 6 februari för Eisbären Berlin i DEL, Tyskland.

Statistik: 12 poäng (3+9) på 31 matcher.

Kommentar: Kändes som en segare, mindre komplett, måltamare och sämre version av Andrew Calof. Hade problem med det fysiska spelet och försvann oftare ur matcher än kråkor på en motorväg när bilar kommer rusande. En av få riktigt misslyckade värvningar i Växjö de senaste säsongerna. Ersattes av NHL-veteranen Kris Versteeg och det finns det nog ingen lakej som klagar över i dag.

4) Danny Kristo, Brynäs IF

Danny Kristo ur balans - något som blev en vanlig syn i Brynäs där han inte alls kom till sin rätt Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kom från: Dinamo Riga, KHL.

Lämnade: 24 oktober för Rapperswil i NLA, Schweiz.

Statistik: 4 poäng (0+4) på 10 matcher.

Kommentar: Tänk er att ni tvingas på ögonbindel och körs ut i valfri japansk storstad utan mobil, förmågan att prata eller vetskapen om att det finns kartor - och ska hitta tillbaka till ditt hotell som ser ut som alla andra byggnader i staden. Ungefär så vilsen kändes Danny Kristo i SHL. Kom aldrig till sin rätt och det var svårt att förstå hur han säsongen innan kunnat göra 21 poäng på 42 matcher i KHL. En av många katastrofvärvningar under Stefan Bengtzéns tid.

3) Tomi Sallinen, Brynäs IF och Färjestad BK

Tomi Sallinen, Brynäs IF, är en av säsongens största floppar i SHL Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Kom från: EHC Kloten (till Färjestad) och Färjestad BK (till Brynäs).

Lämnade: 18 december för Brynäs IF i SHL.

Statistik: 7 poäng (2+5) på 21 matcher.

Kommentar: Den enda som den här säsongen misslyckats totalt i två klubbar. I Färjestad störde en skada inledningsvis, men även när finländaren var skadefri så var han inte ens nära att ta plats och när han fick chansen undrade man bara varför. I Brynäs har det… inte blivit bättre. Tomi Sallinen 2019 är så långt ifrån den spelare han var för Leksand och Djurgården ett gäng år sedan. Tveksamt om han hade fått vara kvar i Brynäs om han startat säsongen där.

2) Christian Thomas, Rögle BK

Christian Thomas, Rögle BK, tvingades lämna klubben efter bara en poäng på elva matcher Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kom från: Wilkes-Barre/Scranton Penguins, AHL.

Lämnade: 1 november för Traktor Chelyabinsk i KHL.

Statistik: 1 poäng (0+1) på 11 matcher

Kommentar: En av Rögles stora värvningar inför säsongen. Thomas kom från en stark säsong i AHL som kröntes med deltagande i OS där han fick representera Kanada för första gången på seniornivå - och gjorde två poäng på sex matcher. I Rögle blev allt kanadensisk pannkaka, med härsken sirap och med allt för mycket mjöl. Gör väldigt oväntat succé i KHL nu där han blir kvar efter sina starka insatser.

1) Juhamatti Aaltonen, Skellefteå AIK

Juhamatti Aaltonen, Skellefteå AIK, lämnade i dag klubben efter floppsäsongen Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Kom från: Bern, Schweiz.

Lämnade: 13 februari för Pelicans i Liiga.

Statistik: 9 poäng (1+8) på 35 matcher.

Kommentar: Det finns få spelare med potential och individuell skicklighet i svensk ishockey som kan matcha Juhamattis. Det finns tyvärr också få spelare med lägre lägstanivå, och sämre kroppsspråk. I Skellefteå blev det till största delen den sämre versionen av Aaltonen som visade upp sig. Visst, han glänste till i korta sekvenser i några få matcher men överlag är det en av klubbens sämsta värvningar någonsin. Ett mål på 35 matcher är så långt ifrån okej det går att komma.