Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emil Sylvegård efter andra raka förlusten: ”Resultaten som räknas”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Han kunde kvitterat matchen till 2-2.

Istället var det hemmalaget Leksand som gjorde fyra mål och vann matchen.

Emil Sylvegård hymlar inte med att man behöver få upp nivån i Malmö.

– Nu har vi släppt in fyra, tre och fyra. Det går inte. Speciellt inte mot ett lag som Leksand borta. Det är resultat som räknas i den här branschen, säger han

.Det var länge jämna steg mellan Leksand och Malmö på lördagseftermiddagen.

I andra perioden kunde Emil Sylvegård gjort 2-2. Han såg ut att ha gjort bort Mantas Armalis, som var Leksands klart bästa spelare. Men pucken satt in.

– Det måste man säga också att Mantas gör en sjukt bra match. Det stora är dock att vi inte får släppa in så många mål. Vi släppte fyra mot Brynäs redan i söndags, men fyra mot Leksand borta, då blir det svårt att vinna.

Din bror Marcus satte sitt friläge förra matchen, nu var det din tur i samma läge.

– Jag tyckte ändå jag hade honom. Kom i hög fart och det var kanske lite för hög fart. Det är nog den viktigaste räddningen i matchen. Vi måste nypa dit chanserna vi får i sådana här matcher.


Leksand har tre i ribban utöver sina fyra mål. Är det för klara chanser ni ger motståndarna?

– Det är lite för mycket. Det är väl den stora saken. Då kommer vi inte till anfallsspel heller så mycket när vi måste jobba så mycket defensiv. Man kan säga hur mycket som helst att vi gör en helt okej bortamatch, men i slutändan är det resultat som räknas.

Starten för er så här långt?

– Jag har väldigt svårt att stå här efter två raka förluster och säga att vi har något bra på gång. Jag tycker inte det sänder särskilt bra signaler. Det gäller fortfarande poäng och man kan hamna i onda spiraler. Men det som jag tycker är det viktigaste är att vi är ruskigt drivna och även när vi hade resultaten med oss i början så var tränarna och gruppen aldrig nöjda. Nu måste vi rätta till lite defensivt.

Och trender av det negativa slaget får inte växa för mycket.

– Exakt så är det. Det blir en viktig match direkt i nästa omgång. Vi vill inte vara ett lag som förlorar flera matcher på raken. Nu är det vad vi gör härifrån som räknas och vi kommer fortsätta ta tillvara på varje dag.