Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Elitserietränare är på väg tillbaka till NHL

Publicerad

Modos huvudcoach Ulf Samuelsson kan vara på väg tillbaka till NHL.

Enligt uppgift till SPORT-Expressen har han blivit erbjuden ett tränarjobb inom Tampa Bay Lightnings organisation.

– Jag har inte fått några erbjudanden från någon. Det där ska jag göra efter säsongen utifall det blir något, säger Samuelsson.

Tränarkarusellen i elitserien är i full gång. I måndags fick Skellefteå AIK:s tränare Anders Forsberg sparken sedan han berättat för spelarna före klubbledningen att han gjort klart med en annan klubb inför nästa säsong.

Enligt uppgifter är Forsberg klar för Modo i hans förra hemstad Örnsköldsvik.

Har sönerna i Nordamerika

Modos nuvarande huvudtränare Ulf Samuelsson har ett utgående kontrakt. Enligt uppgift till SPORT-Expressen ska han vara på väg tillbaka till Nordamerika där hans båda söner Philip och Henrik spelar ishockey.

NHL-klubben Tampa Bay är intresserad av Ulf Samuelssons tjänster kommande säsong.

– Jag har inte diskuterat något än utan det där är bara spekulationer, säger Samuelsson.

Omfattande kontaktnät

Modo lyckades knyta till sig Ulf Samuelsson från NHL-klubben Phoenix Coyotes, där han jobbat som assisterande coach mellan 2006 och 2011. Modo skrev tvåårskontrakt med Samuelsson i maj 2011 och snart löper kontraktet ut och det har inte blivit förlängt.

Ulf Samuelsson jobbade även som assisterande tränare för AHL-laget Hartford innan han kom till Phoenix. Hans kontaktnät i Nordamerika är omfattande.

Vill du tillbaka till NHL?

– Igen, det där ska jag titta på efter säsongen vad framtiden håller.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag