Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elitseriematch avbröts på grund av storm

Elitseriematchen mellan Malmö och Frölunda fick ett abrupt slut. Den bröts när det återstod fyra och en halv minut på grund av stormen som drog in över landet.
Taket i Malmö ishall gungade så mycket att man befarade att jumbotronen och andra föremål kunde ramla ner över spelarna.
Det stod 6–1 till Frölunda när matchen bröts och det blev också slutresultatet. Det fastställdes efter en telefonkonferens mellan Svenska ishockeyförbundets tävlingsansvarige Lars G Karlsson och lagens tränare, Frölundas Stephan Lundh och Malmös Dan Hobér. Alltså tre poäng till serieledarna Frölunda som var flera klasser bättre än kommande kvallaget Malmö. Matchen var avgjord efter första perioden efter tre rappa mål på tolv minuter av Frölundas Martin Plüss (1–0, 2–0) samt Antti-Jussi Niemi (3–0) efter en lysande kombination med en tunnel på en back som extra grannlåt. Malmö reducerade, Kim Staal satte tröstmålet 1–3.

Taket rörde sig

Efter hand som blåsten friskade i från väster med styrkan av orkan i byarna (upp till 44 meter per sekund) rörde sig den välvda takkonstruktionen upp och ner alltmer och jumbotronen med resultattavlan samt andra föremål kom i svängning. Ishallens ansvarige Göran Ekholm blev mer och mer oroad för aktörernas och publikens (4 260) säkerhet. - Taket håller men grejorna som hänger i det kan lossna, sade Göran Ekholm. Med fyra och en halv minut kvar kallades domaren Robert Lahti till speakerbåset, ett kort samtal fördes och Lahti bröt matchen. Spelarna försvann snabbt in till omklädningsrummen, och publiken lämnade lika snabbt hallen för att ta sig hem.

Entréfönster trycktes in

Stephan Lundh har varit med om brutna ishockeymatcher tidigare: - Mot Brynäs i höstas när elen försvann, och en gång med Djurgården när vi mötte Frölunda och isen sprack. - Det var väl bäst att bryta nu och ta det säkra före det osäkra, för det var ju så lite tid kvar av matchen så det faller under force majour, yttre omständigheter, sade Lundh. Redan efter halva matchen varnade speakern publiken för ovädret sedan det kommit rapporter från polisen om avstängda vägar, nedfallande föremål på gatorna i Malmö och olyckor. Ett synligt bevis i isstadion var att ett av de stora entréfönsterna sprack i tusen bitar.