Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-spelare anhållen misstänkt för våldtäkt

En idrottare på elitnivå misstänks för våldtäkt. Mannen, som varit efterlyst, ska ha överlämnat sig själv till polisen och är nu anhållen.
Foto: PETTER ARVIDSON

En SHL-spelare misstänks för våldtäkt.

Mannen ska ha överlämnat sig själv till polisen och är nu gripen och anhållen.

– Brotten som spelaren anklagas för är naturligtvis oförenliga med vår värdegrund, säger en talesperson i klubben, som nu har stängt av spelaren.

Det var i onsdags som den misstänkta våldtäkten inträffade.

En hockeyspelare, som spelar i Sveriges högsta serie, ska enligt Aftonbladet ha varit efterlyst och anhållen i sin utevaro – misstänkt för brottet.

Nu har han lämnat in sig själv till polisen. Mannen ska under söndagen självmant ha gått in på polisstationen och är på sannolika skäl misstänkt. Han sitter nu frihetsberövad.

Elitspelare misstänkt för våldtäkt

Man har begärt att en försvarare ska förordnas för den misstänkte, men i nuläget är det oklart huruvida mannen fått en advokat.

– En man greps i morse och är nu anhållen, misstänkt för en våldtäkt den 5 maj, säger Robin Simonsson, presstalesperson på åklagarmyndigheten till SportExpressen.

Och han lämnade in sig själv?

– Det kan jag inte kommentera. 

SportExpressen har också varit i kontakt med SHL-spelarens klubb.

– Vi har precis nåtts av informationen om att en av våra spelare är anhållen, men just nu vet inte vi mer än vad ni vet om det här. Brotten som spelaren anklagas för är naturligtvis oförenliga med vår värdegrund och det vi står för som förening och vi tar självklart avstånd från detta, säger en talesperson i klubben.

– Spelaren kommer att tas ur tjänst under utredningen.


Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige, kan ge upp till 10 års fängelse.