Foto: Erik Mårtensson / Scanpix
 Foto: Erik Mårtensson / Scanpix

Eldebrinks missnöje med målkungen i AIK

Publicerad

AIK jagar en plats i SM-slutspelet.

Då bedöms lagets målkung Nicklas Jensen inte platsa.

– Han har gjort lite mål, men det är mycket andra grejer också man ska göra, säger AIK:s tränare Anders Eldebrink till SportExpressen.se.

Den senaste månaden har varit tuff för AIK:s danske landslagsforward Nicklas Jensen, 19.

Jensen har gjort 15 mål i elitserien vilket gör honom till AIK:s målkung den här säsongen. Brynäscentern Elias Lindholm är näst bäste målskytt bland elitseriens juniorer med sina nio mål.

Men Nicklas Jensen får knappt spela i AIK längre. Efter 6-0-förlusten borta mot HV 71, där Jensen spelade drygt 17 minuter och hade åtta skott på mål, har Jensen haft svårt att platsa i AIK.

I de fyra matcherna närmast efter HV-matchen var han inte ombytt. AIK vann samtliga fyra matcher.

"Han tar det bra"

Mot Modo i torsdags, där AIK vann med 3-1, var Nicklas Jensen tillbaka i laget, men han fick bara spela i en dryg minut i den tredje perioden.

– Han tar det bra. Han tränar på och kör på. Han vet att han är ung och hans tid kommer, förklarade AIK:s tränare Anders Eldebrink för SportExpressen.se inför matchen mot Skellefteå.

AIK:s vinstrad bröts mot Skellefteå och Jensen spelade knappt fem minuter.

Halvvägs in i matchen, efter Skellefteås 5-2-mål, bytte AIK ut målvakten Daniel Larsson och släppte in JVM-målvakten Niklas Lundström, som också varit bänkad den senaste tiden eftersom Larsson spelat stabilt.

– De är unga. Deras tid kommer. Det gäller att ha tålamod. Niklas kommer att bli en fantastiskt bra målvakt tror jag, säger Eldebrink om läget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag