Eldebrink kritisk: "Ska vi ha tacklingsförbud"

Publicerad

ÄNGELHOLM. Det blev en tuff dag för AIK Hockey.

Förlust mot jumbon Rögle - och en sex matchers avstängning av forwarden Patric Blomdahl.

– Det var väl bara därför att han heter Blomdahl som han fick ett sådant långt straff, säger tränaren Anders Eldebrink, som är kritisk mot ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Det var i förlustmatchen på Hovet mot Skellefteå 3 januari som AIK-forwarden Patric Blomdahl hoppade in i Erik Andersson vid kortsargen bakom målet.

Erik Andersson åkte på hjärnskakning. Patric Blomdahl fick matchstraff.

I går meddebundets disciplinnämnd sin dom: Blomdahl stängs av i sex matcher, varav två omvandlas till 18 000 kronor i böter.

"Tog olyckligt"

– Blomdahl är en stor spelare som har en tuff spelstil. Han är den ende spelaren som åker omkring i elitserien och tacklas. Nu tog smällen olyckligt eftersom Erik Andersson är en liten spelare. Kanske det borde införas tacklingsförbud mot små spelare som är under 175 lång, säger Anders Eldebrink ironiskt efter 3-4-förlusten mot Rögle.

AIK-tränaren fortsätter:

– Det är en spelare som vi verkligen hade behövt i den här viktiga matchen. Hans energispel, han offrar sig hela tiden för laget. I bland kan det kanske bli lite för mycket av det spelet för Blomdahl. Men det sitter i ryggmärgen på honom då han är där ute på isen. Jag tycker att det hade räckt med ett par matchers avstängning, påpekar Anders Eldebrink.

11 spelare borta

Mot Rögle saknade AIK och Eldebrink inte mindre än elva spelare.

– Visst har vi en tunn trupp och det sliter så klart att spela med kort manskap. Men vi skulle ändå ha vunnit. Vi var det bättre laget. I tredje perioden skänker vi bort matchen. Vi går bort oss vid både 3-3 och 4-3. Det håller inte om man ska vinna på elitserienivå, säger Eldebrink.

Vid ställningen 2-1 fick AIK och Broc Little ett mål bortdömt, efter videogranskning, för spel med hög klubba.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det. Tveksamt. 3-1 där och vi hade vunnit, påpekar Anders Eldebrink.

Vad tror du om fortsättningen - kvalserien och jakten på slutspel?

– Det här kommer att bli ett race in över 55 omgångar.

AIK har nu elva poäng ner till Rögle på kvalplats samt 13 poäng upp till Frölunda på sista slutspelsplats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag