Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eklund matchhjälte – bröt HV71:s svit

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården bröt HV71:s segersvit. 

Stockholmslaget vände och vann i Jönköping efter att William Eklund legat bakom två av bortalagets mål. 

Efter en tung säsong har HV71 fått upp farten ordentligt. Inför tisdagens match mot Djurgården hade laget tre raka seger. 

Även tisdagens match började bra. Efter 15 spelade minuter i den första perioden smällde Alexander Bergström in ledningsmålet för hemmalaget. 

– Jag tycker vi gör det bra hela vägen. Jäkligt kul att få göra mål, säger Bergström till C more som inför tisdagens match hade nio matcher utan mål. 

Men HV71 skulle inte få njuta under en längre tid. I mitten av mellanperioden kvitterade Djurgårdens William Eklund i powerplay. Ställningen stod 1–1 stod sig perioden ut – och Stephan ”Lillis” Lundh var inte nöjd med sitt lag under pausen. 

Eklund matchhjälte

– Hoppas vi har vår bästa period framför oss. Det har varit alldeles för mycket mellanmjölk hittills, säger tränaren i C more. 

Djurgården fortsatte på inslaget spår i den tredje perioden. Med mindre än tio minuter kvar av matchen tog bortalaget ledningen – och även den här gången kom målet i powerplay. 

Linus Andersson, assisterad av William Eklund, sköt ett direktskott som inte HV:s målvakt Hugo Alnefelt kunde rädda. 

Rhett Rhakshani faställde sedan slutresultatet 3–1 i tom bur.