Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ek: Ska de bli sämst genom tiderna?

Rögle kan bli rekorddåligt och har bara tagit 46 poäng i elitserien.

Samtidigt är Skellefteå överlägsen seriesegrare och får både en miljon kronor och massor av hyllningar.

Här kommer Veckans lista där Haparandagänget Asplöven smugit sig in på en topplacering.


1) Skellefteås superform

Kommentar: För första gången sedan 1981 är Skellefteå AIK seriesegrare i elitserien. Det ger klubben en miljon kronor och laget har skaffat sig en väldig skjuts in i slutspelet.

Superkedjan har varit glödhet de senaste fem matcherna och öst in 27 poäng. Bud Holloway (1+10), Pierre-Édouard Bellemare (2+4) och Oscar Möller (8+2) har prickat formtoppen i helt rätt tid.

 

2) Luleås fjärdekedja

Kommentar: Kritiken under säsongen har gått ut på en sak. "Tråkiga Luleå". Det målsnåla backcheckandet har inte riktigt gått hem runtom i Hockeysverige, men på sistone har Luleå öst in mål och vips så är man uppe i 140 baljor och bara Skellefteå, HV 71 och Färjestad är vassare.

Luleå kan tacka sin fjärdekedja för det! Joonas Vihko, Niklas Fogström och den 17-årige slovaken Peter Cehlarik har gjort 24 poäng ihop på fem matcher!

Vihko (6+4), Fogström (4+5) och Cehlarik (3+2) är uppenbarligen ett slutspelsvapen.

 

3) Asplöven

Kommentar: Tränaren och alltiallon Per Kenttä har slitit hårdare än de flesta. Alla mil till bortamatcher, allt pappersarbete, alla träningar och se på fan.

Haparanda har ett allsvenskt lag även 2013-2014.

Samarbetet med Norrbottenskollegan Luleå har varit väldigt värdefullt.

Det är riktigt bra jobbat av alla inblandade i Asplöven att hänga kvar i hockeyallsvenskan inte minst med tanke på att flera konkurrenter under halva säsongen förstärkt sina lag med NHL-spelare. Asplöven har mest lånat in spelare och det har funkat tillräckligt bra för att säkra kontraktet. Applåd!

 

4) Carl Söderberg, målkung, LHC

Kommentar: Elitseriens store målgörare den här säsongen. Han har gjort tre matcher i rad. Med sina 31 mål är Söderberg inte bara den ende spelaren som passerat 30-strecket. Han är också ensam om att ha gjort fler än 20 mål.

Tvåan i skytteligan, kedjekamraten Pär Arlbrandt, har gjort 20 mål.

Carl Söderberg är den förste spelaren sedan Mattias Weinhandl 2008 att göra fler än 30 mål i elitserien. Weinhandl gjorde 35 mål för fem år sedan.

 

5) Thomas "Kuben" Andersson, huvuddomare

Kommentar: Under lördagen dömer han sin 1 000:e elitseriematch. Känn på den! Gävles domarveteran har hållit sig på toppen i 24 år.

Jag tycker att det är en rätt fantastisk prestation.

 

 

 

1) Rögle

Kommentar: 2006-2007 infördes systemet med 55 omgångar i elitserien. Sedan dess har Malmö Redhawks bottenrekordet på 48 poäng.

Skånerivalen Rögle kan bli sämst och har hittills bara plockat 46 poäng. Två omgångar återstår sedan har vi svaret. Ska Rögle bli rekorduselt?

 

2) Modo

Kommentar: Ulf Samuelssons Modo har helt tappat formen så här inför slutspelet. Bara en seger på de sju senaste matcherna eller tre poäng av 21 möjliga och 10-19 i målskillnad.

Beror svackan på att det blir nya tränare till nästa säsong? Eller för att flera spelare, däribland veteranen Niklas Sundström, är på väg bort från laget?

Det är ingen guldglans om Modo för tillfället.