Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ek och Nyström rankar SHL-lagen nästa säsong

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I går blev det klart hur SHL-kartan 2015/2016 ser ut. Här rankar SportExpressens krönikörer Magnus Nyström och Mattias Ek Lagen.

1. Skellefteå

Foto: Ola Westerberg

Tre raka seriesegrar. Två  SM-guld i följd. Skellefteå  har jobbat sig upp till toppen av svensk hockey för att stanna. Och i nästa säsongs trupp lär både Jimmie Ericsson och Joakim Lindström vara tillbaka.


2. Frölunda

Precis som Skellefteå  har hittat en modell för framgång har Frölunda hittat sin väg. Mycket talar för att laget  är  ännu starkare till hösten och nye Lukas Bengtsson har redan visat sig vara ett fynd.3. Växjö

Foto: Johan Bernström

Lakers  är på  god väg att etablera sig som ett av topplagen. Kapten Kallio går sin sista strid och Noah Welch  är på  glid till Modo, men poängbacken Ilkka Heikkinen ryktas spetsa till backsidan.


4. HV 71

Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Den nyss avslutade säsongen var ett stort steg i rätt riktning jämfört med det turbulenta fjolåret. HV ser ut att få  behålla de spelare man vill och värvningen av Modos Simon  Önerud satt fint.


5. Örebro

Foto: Johan Bernström

Gjorde en superstark säsong och har i stort sett spikat laget inför hösten. Och grunden ser väldigt stadig ut. Förstakedjan med Daniel Viksten, Derek Ryan och Martin Johansson kan bära laget långt.6. Linköping

Foto: Stefan Persson

Risken finns att backklipporna Junland och Rahimi försvinner till NHL.  Även poängmaskiner - som Jeff Taffe och Jacob Micflikier lär ha valmöjligheter. En fin säsong kan sluta med baksmälla.


7. Brynäs

Foto: Simon Hastegård

Anton Rödin är kvar, de skadade backarna kommer tillbaka och många unga spelare som Adam Brodecki och Oskar Lindblom ser heta ut. "Bulan" Berglund kan få  ett bra lag med några nyförvärv.


8. Färjestad

Foto: Kicki Nilsson

Slutspelsmissen sved. De många misslyckade importvärvningarna måste få  ett slut och nu är det svenskt (och lite norskt) som gäller i Karlstad. Får slåss för topp sex. Varken Salmela eller Rajala har kontrakt.


9. Luleå

Foto: Andreas L Eriksson

Har lyckats värva Brynäs målkung Bill Sweatt. Med hjälp av den nya storsponsorn tar Luleå  sikte på  första SM-guldet sedan 1996. Nästa vår  är det 20  år sedan. KHL-målvakten Anders Nilsson ryktas på  väg hem.


10. Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson

Dif höjer ribban och siktar uppåt. Daniel Brodin har  återvänt från Brynäs och nu ryktas Patrick Thoresen och Tomi Sallinen vara på  väg in och tänk dem tillsammans med Marcus Sörensen. En klasskedja!


11. Karlskrona

Foto: Jonas Gustafsson

Nye sportchefen Michael Sundlöv behöver värva en hel del spetsspelare utan att förstöra KHK:s kemi. Tränaren Per Hånberg blir naturligtvis ett nödvändigt bollplank i det arbetet.


12. Malmö

Foto: Daniel Eriksson

Äntligen! Redhawks  är tillbaka i SHL, som nu får en fin arena till hösten... Malmö   är en attraktiv stad för många spelare. Chansen att etablera sig i svensk hockey har nog aldrig varit större än nu.


13. Rögle

Foto: Andreas Hillergren / Tt

Ängelholmsklubben andas hockeykultur och får fram talanger i hög hastighet. Backsidan behöver nu fyllas på  ordentligt. Rögle rycker nu i bröderna Abbott, Daniel Zaar och kanske  även Nick Sörensen.


14. Modo

Foto: Jonas Forsberg

Kanadensaren Larry Huras sägs bli ny huvudcoach. En våldsam chansning. Igen! Modo har en extremt jobbig säsong bakom sig och har inte råd med en till. GM Per Svartvadet har fortsatt press på  sig.