Calle Järnkrok, en av Brynäs JVM-spelare som inte orkat lyfta laget. Foto: Olle Wande
Calle Järnkrok, en av Brynäs JVM-spelare som inte orkat lyfta laget.  Foto: Olle Wande

Ek: "JVM-spelarna verkar vara slitna"

Publicerad
Uppdaterad
Elitserien är inne i ett kritiskt skede. HV 71 och Modo är inne i en stark medvind. Södertälje rör på sig i bottenträsket. Däremot luktar det kris om Brynäs. Här presenterar Mattias Ek, krönikör på HockeyExpressen.se, veckans lista med toppar och floppar.

1) Modo, Modo, Modo

Kommentar: Från jumboplats den 28 december till en sjundeplats i dag. Modo har tagit 15 av 18 poäng på sex matcher. Mycket tack vare de fyra nyförvärven Lubos Bartecko, Anders Eriksson, Ladislav Nagy och Hannu Pikkarainen. Dessutom har Nicklas Danielsson gjort poäng fem matcher i rad.

2) Percys miljoner och Hugos miljarder
Kommentar:
Utan sin byggherre Percy Nilsson är Malmö Redhawks inget annat än Malmö Deadhawks. Men nu mullrar miljonmannen igen. I sällskap av Hugo Stenbeck ska det satsas för att göra en skrynklig krisklubb till ett elitserielag på nytt. Men glöm det där med fans från Köpenhamn. De skiter i Malmö. Satsa i stället på en riktig hockeyorganisation. Då kommer Skånepubliken tillbaka.

3) Derbykungen och målvaktsungen
Kommentar:
Daniel Widing har gått från utskälld och iskall till hyllad och målkåt. Äntligen skjuter han på allt som rör sig och gör han inte mål själv så gör motståndarna dem åt honom. Målvakten Mark Owuya må fumla med puckar ibland men för det mesta stoppar han dem. Ett insläppt mot AIK i derbyt och en fin nolla mot LHC. 43 av 44 skott räddade i de två senaste. Och 76 av 79 (96,2 procent) de tre senaste är svinbra!

4) Robert Carlsson, f, Södertälje
Kommentar
: SSK har vunnit två matcher i rad, tagit sex riktigt betydelsefulla poäng i bottenstriden, och fått hopp om ett liv utan kval. Veteranen Robert Carlsson har passerat 700 matcher och dessutom levererat mål i säsongens tuffaste matcher hittills.

5) David Rundblad, b, Skellefteå
Kommentar:
Visst var Mikko Lehtonen kungen mot Frölunda, men Rundblad "smög" in ett mål och två assist och leder nu backarnas poängliga en poäng före LHC:s superman Magnus Johansson. Ottawa gnuggar händerna. Senators skickar Erik Karlsson som ensam representant till All Star-matchen i år. Undrar om det inte blir två svenska backar nästa säsong...Alexander Salak, mv, Färjestad
Kommentar:
Hjärnsläppet i lördags, då han drog klubbhandsken i ansiktet på Timrås Björn Svensson, kommer antagligen att kosta den tjeckiske fantommålvakten ett par matchers avstängning. Onödigt och klantigt.

Formsvaga Brynäs
Kommentar:
Sex poäng på de senaste sex matcherna. Slutspelsplatsen är i fara. Varken försvarsspelet eller målvaktsspelet håller slutspelsklass. JVM-spelarna verkar slitna och har inte orkat lyfta laget. Tränaren Niklas Czarnecki tokskäller både på träning och match för att väcka laget. Något är allvarligt fel i Brynäs.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag