Foto: Jaakko Avikainen
 Foto: Jaakko Avikainen

Ek: "Aravirta är inte rädd att misslyckas"

Publicerad
Uppdaterad
Det kan bli ensamt för en ishockeytränare i Örnsköldsvik när det gnisslar runt Modo. Fråga Miloslav Horava.
Och nu undrar väl många om Hannu Aravirta kan väcka trötta Modo och lyfta laget till SM-slutspel?
Frågorna runt Hannu Aravirta är många.
Vads sägs om: Är han den spark i röven som Modogubbarna behöver?
Vem vet.
Vad jag vet är att Hannu Aravirta har vunnit guld i finska ligan. Han har varit förbundskapten. Han är inte rädd för att misslyckas.
Och han hatar att få sparken.

När Aravirta kickades
från IFK Helsingfors sa han långt långt efteråt:
- Jag har ju faktiskt fått sparken en gång, så att jag fortfarande är blå i baken.
När Aravirta före jul fick foten från den andra Helsingforsklubben Jokerit sa han:
- Det var ingen dolk i ryggen, utan en sabel.
Hannu Aravirta skaffar sig säkert all den information han behöver för att komma väl förberedd till Fjällräven Center och Modos träningar.
Modo visade så sent som mot Luleå i lördags att de kan när de vill. Problemet med Modo den här säsongen är att de inte har velat tillräckligt ofta.

Förutsättningarna för Hannu Aravirta kunde ha varit bättre. Förstås. Det är åtta poäng upp till Frölunda, som är närmsta lag över slutspelsstrecket.
Det som talar för Aravirta är att Modo ska möta Frölunda två gånger under återstoden av januari. Med lite flyt spelar Peter Forsberg på lördag i Scandinavium, men det är en ren spekulation. Men med Foppa i laget växer Modo till ett monster.
Frölunda är inget lag som i sitt pressade läge gillar att möta monster. Så vem vet. Det kan bli lite drag runt Fröunda-Modo och streckfighten.
Visserligen tror inte att Modo klarar sig till SM-slutspel. För många spelare är för dåliga. Men det är hög tid att spänningen inför slutspurten ökar.
Elitserien skulle älska det. Jag skulle älska det.

***

Modos ordförande Sven Kågevall i fredagens HockeyExpressen.se på frågan om han kunde säga att Miloslav Horava skulle få vara kvar i Modo säsongen ut:
- Vem kan lämna garantier på nånting över huvud taget? Oavsett om det rör affärslivet eller hockeyn. Men vi har Horava, Steen och Thomas Bjuhr som tränare.
Inte mycket till stöd för Horava med andra ord.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag