Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter succén – plockas över av NHL-klubben

Marcus Högberg
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Linköping ser ut att tvingas leta en ny målvakt till nästa säsong.

NHL-klubben Ottawa Senators vill plocka över Marcus Högberg.

– Tanken är att han ska spela i Nordamerika nästa säsong, säger klubbens assisterande general manager Randy Lee till Corren.

Marcus Högberg har imponerat under årets SHL-säsong. 22-åringen har stått 26 matcher och har en imponerande räddningsprocent på 93,16 – vilket är tredje bäst i ligan.

Men till nästa säsong tvingas klubben troligtvis räkna bort Högberg. Ottawa Senators, som draftade målvakten i tredjerundan 2013, planerar nämligen att plocka över LHC-målvakten.

Senators assisterande general manager Anders Lee säger till Corren att klubben är nöjda med målvaktens utveckling.

– Vi ville att han skulle utvecklas, få en större roll och få spela fler matcher. Det har han fått. Vi har mycket god erfarenhet av spelare från Sverige och Europa och det finns ingen anledning att stressa fram något. Men nu är det dags att ta nästa steg, säger han.

Måste skriva kontrakt

Marcus Högberg har kontrakt med LHC även över nästa säsong och har inte skrivit kontrakt med Ottawa Senators, något som klubben måste göra efter denna säsong för att tappa rättigheterna. Randy Lee berättar att det är NHL-klubbens plan.

– Vi har en plan för Marcus och tanken är att han ska spela i Nordamerika nästa säsong. Vi ser absolut NHL-potential i honom. Han är en del av vår framtid, säger Randy Lee och tillägger att det även kan bli aktuellt för Marcus Högberg att avsluta säsongen i AHL-slutspelet efter att Linköping spelat klart.

– Det är en möjlighet.

Förutom Marcus Högberg har Linköping även Jacob Johansson kontrakterad över nästa säsong.