Efter SM-guldet – så ska HV 71 hyllas i dag

Här är bussen där HV 71:s guldhjältar ska ta emot hyllningarna från Jönköpingsborna.
Foto: HV 71:s Twitterkonto
HV 71 tog hem SM-guldet efter stor dramatik.
Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN

HV 71 vann den avgörande SHL-finalen mot Brynäs efter en dramatisk förlängning, och senare under kvällen var det stor fest på en nattklubb i Jönköping.

Men än är firandet inte över.

Under måndagen ska laget nämligen hyllas stort, då en guldkortege med spelarna rullar genom staden.

– Det ska bli så sjukt kul, man får verkligen njuta nu, säger spelaren Mattias Tedenby.

SHL är över för säsongen 2016/17.

Efter en synnerligen dramatisk finalserie vann HV 71 den avgörande matchen mot Brynäs i förlängning. Hemmasonen Simon Önerud tryckte in den avgörande pucken inför ett fullsatt Kinnarps arena – och jublet visste inga gränser. Firandet fortsatte senare i omklädningsrummet, innan man drog ut på nattklubben Sliver i Jönköping.

En av guldhjältarna, Mattias Tedenby, berättar att festen pågick fram till fyra-tiden på morgonen – men hyllningarna är långt ifrån över.

Under söndagen var nämligen hela truppen i Kinnarps arena för att skriva autografer och umgås med supportrar, och under måndagen sätter man pricken över i:et. Då går en guldkortege med hela truppen igenom Jönköping.

– Det ska bli så sjukt kul, man får verkligen njuta nu. Det är lycka liksom, nästan svårt att ta in allting nu när det händer. Det kommer ta någon vecka nu för att smälta in det, säger Mattias Tedenby om efterspelet sedan SM-guldet.

HV 71 firar SM-guldet med hela Jönköping

Men det har inte bara varit guld och gröna skogar för alla hockeyälskare efter SM-guldet. HV 71:s målvakt Linus Söderström avslöjade efter matchen att han blivit utsatt för verbala trakasserier på isen under finalserien, och hockeyprofiler som "Ankan" Parmström och Sanny Lindström har gått ut och fördömt det hela.

Nu bekräftar även Brynäs att det har skett, och att klubben inleder ett arbete för att "komma till botten" med händelserna.

– Händelsen i sig och ämnet har hög prioritet hos oss. Vi tar avstånd från kränkningarna och nu är det fokus på internt arbete och värdegrunden. Vi har kontakt med HV. Tillsammans med HV, Linus Söderström och våra egna spelare så ska vi verkligen gå till botten med det och diskutera, säger Brynäs presschef Elin Levin.