Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter skadeproblemen – nu slutar Weinhandl

Foto: Ronny Johannesson

Mattias Weinhandl spelade ingenting förra säsongen på grund av sviterna efter en hjärnskakning.

Och nu har han bestämt sig för att hockeykarriären är över.

– Det tog rätt lång tid innan jag insåg att det inte skulle bli något mer, säger han till Corren.

Mattias Weinhandl

Ålder: 33 år.

Moderklubb: IF Troja-Ljungby

Meriter: Tre VM-brons, två SHL-silver, 112-landskamper, 182 NHL-matcher, 196 KHL-matcher, 119 mål på 264 SHL-matcher, skyttekung i SHL två gånger (2005 och 2008).

Han bildade en fruktad ungdomskedja med bröderna Sedin i Modo, har vunnit skytteligan i SHL två gånger samt tagit tre VM-brons och två SHL-silver.

Men nu är karriären, som innehöll flera säsonger i både NHL och KHL, över för Mattias Weinhandl. 33-åringen har inte spelat något denna säsong på grund av sviterna efter en hjärnskakning - och har nu tvingats inse att det inte blir någon mer hockey.

– Det tog rätt lång tid innan jag insåg att det inte skulle bli något mer. Klart att det känns tufft. Jag har spelat hockey sedan jag var sex. Men jag vill ha 50-60 år till av ett bra liv och ingen vet om huvudet klarar fler smällar, säger han till Corren.

Gjorde comeback i slutspelet

En smäll mot huvudet i november 2012 gav Mattias Weinhandl en svår hjärnskakning. Han gjorde till slut comeback i slutspelet men kvartsfinalsserien mot Skellefteå AIK blev hans sista matcher.

Denna säsong har det inte blivit något spel eftersom hjärnskakningssymptomen fortfarande sitter i - och 33-åringen menar att han inte skulle ha spelat kvartsfinalsserien om han hade stått inför samma beslut i dag.

Mattias Weinhandl medger samtidigt att det känns bra att ha fattat beslutet.

– En sten som släpper lite. Nu behöver jag inte fundera mer. Någon gång ska det ta slut och jag fyller ändå 34 snart. Men jag hade hoppats att få lägga av på mina egna villkor. Inte för att kroppen och skallen säger nej.

"Går åt rätt håll"

Mattias Weinhandl lider fortfarande av huvudvärk, är stundtals energilös samt ljud- och ljuskänslig, men berättar för Corren att han tycker det blivit mycket bättre de senaste två månaderna.

– Det går åt rätt håll och det är positivt. Men det är inget normalt liv man har just nu. Du får planera noga. Du kan inte ha tre möten på samma dag. Energin räcker inte alls lika länge som den gjorde innan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!