Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Efter skadehelvetet – succé i comebacken

Publicerad

Joakim Andersson skrev på för Örebro Hockey förra sommaren. 

Men hemmapremiären har låtit vänta på sig ända tills i kväll.

Och då var succén ett faktum direkt - i sitt första byte sköt han 1-0.

– Roligt förstås att få göra mål direkt. Men det var mest tur att jag råkade få tag i pucken, säger Joakim Andersson i C More.

När Örebro Hockey i fjol somras slog på stora trumman och värvade in flera namnkunniga spelare så var ändå Detroit Red Wings-spelaren Joakim Andersson det största namnet på papperet.

Men hela fjolårssäsongen spolierades av en tuff skada som höll honom från spel hela säsongen. Men i dag kom Andersson att få begå sin efterlängtade debut.

Och med 1 minut och 33 sekunder spelade kom första målet.

I det första bytet. Det när han utnyttjade ett defensivt misstag från Mora och från nära håll stötte in sitt och matchens första mål. 

– Roligt förstås att få göra mål direkt. Men det var mest tur att jag råkade få tag i pucken, säger han i C More.

Tre poäng i hemmadebuten

I bortapremiären mot Luleå tidigare under säsongen gjorde Joakim Andersson sin debut i Örebro, men efter bara en match så hamnade han återigen på skadelistan och då kom rapporter som gjorde gällande att han kunde ha spelat sin sista match.

Men till kvällens hemmamatch gjorde han alltså sensationell comeback.

Och efter det där tidiga 1-0 målet fortsatte Andersson att övertyga. När matchen summerades så hade han noterats för totalt tre poäng. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag