Det blev ingen succécomeback när NHL-målisen Viktor Fasth var tillbaka i sin gamla klubb Tingsryd. Han fick släppa tre puckar förbi sig i matchen som förlorades med 2-3. Foto: Pic-Agency Sweden
Det blev ingen succécomeback när NHL-målisen Viktor Fasth var tillbaka i sin gamla klubb Tingsryd. Han fick släppa tre puckar förbi sig i matchen som förlorades med 2-3. Foto: Pic-Agency Sweden

Efter sin comeback: Fasth vill till AIK igen

Publicerad

TINGSRYD. Nervös, matchotränad - och långt från de stora arenorna.

Storvärvningen Viktor Fasth kunde inte hjälpa Tingsryd till säsongens första seger.

Nu vill landslagsmålvakten hitta tillbaka till toppformen - för att därefter ta steget till AIK igen.

- Det skulle vara jätteroligt att komma tillbaka till AIK, säger Fasth.

Senast Viktor Fasth spelade en ishockeymatch var i hemma-VM i maj.

Sedan dess har han sett fram emot att få debutera i Anaheim Ducks.

Men lockouten har satt stopp för det, och i går fick Fasth göra sin säsongsdebut i Nelson Garden Arena i stället - så långt från Anaheims hemmaarena Honda Center som man kan komma.

- Riktigt roligt att få spela match igen. Det kändes jättekul att vara ute på isen med grabbarna i dag och jag tyckte att det kändes bättre och bättre allt­eftersom. Jag kanske var lite nervösare än vanligt i början och kände mig lite ringrostig, men kroppen kändes fräsch, säger Viktor Fasth.

En matchotränad Fasth fick släppa tre puckar förbi sig när Tingsryd förlorade mot Örebro med 2-3 - och när han efteråt skulle sätta betyg på sin egen insats lät det så här:

- Vad ska man säga? Det är ju inte bra när vi förlorar...

"Roligt att vara här igen"

- Man kan ta alla puckar. Varje mål man släpper in är ett misstag. Det finns alltid saker man kan ändra på, men det är lite det som är tjusningen med målvaktsspelet.

30-årige Viktor Fasths gästspel i Tingsryd, som han spelade i mellan 2003 och 2007, sträcker sig över två veckor och fem matcher.

- Det är roligt att vara här igen. Jag hade tre otroligt fina säsonger med Taif och är glad för att jag har fått chansen att komma hit igen. Nu ska jag försöka dra mitt strå till stacken och förhoppningsvis kan vi vinna redan på onsdag (mot Karlskrona). Samtidigt går det inte att komma ifrån att jag gärna vill vara där borta, i NHL.

Men om lockouten blir lång­varig - då lockar elitserien?

- Som hockeyspelare vill man alltid spela så högt upp som möjligt. Det är självklart. Elitserien är en fantastiskt bra liga så det hade varit jättekul.

Och i så fall är AIK det naturliga valet?

- Ja, det skulle vara jätteroligt att komma tillbaka till AIK, men som målvakt har man en ganska speciell roll. Det är liksom två platser i varje lag, så allt beror på hur situationen ser ut i truppen om det nu skulle bli aktuellt.

Hur mycket kontakt har du haft med Anders Gozzi (AIK:s sportchef) hittills?

- Ingen alls. Jag fokuserar fullt ut på Tingsryd, sen får vi se vad som händer när det här kontraktet går ut.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag