Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter petningen – han kastas in i ödeskvalet

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Forsberg är HV71:s bästa målskytt den här säsongen. Men under det första kvalmötet mot Brynäs ställdes stjärnan utanför truppen. 

Men när Jönköpingslaget tar emot Brynäs på hemmaplan är han däremot tillbaka. 

– Jag vill så klart alltid vara med och bidra med det jag kan, säger Forsberg till JP inför det andra kvalmötet med Brynäs.

Med 17 fullträffar var han HV71:s bästa målskytt under grundserien. Men i den sista omgången mot Linköping och i det första kvalmötet mot Brynäs ställdes Fredrik Forsberg utanför truppen. 

– Det är alltid tuff konkurrens och för mig gäller alltid lagets bästa men jag vill så klart alltid vara med och bidra med det jag kan och det är frustrerande att stå vid sidan, säger Forsberg till Jönköpings-Posten. 

Men nu är han tillbaka. Stephan ”Lillis” Lundh meddelar JP att HV-stjärnan kommer finnas med i den trupp som Jönköpingslaget ställer på benen under fredagens match. Och det är ett lag i akut behov han ska hjälpa. HV71 föll i det första kvalmötet mot Brynäs och är stort sett piskat att besegra Gävlelaget i den andra omgången. 

Backgiganter saknas

– Alla matcher är viktiga men blir det skit i morgon är det fortfarande samma sak som gäller, att vi måste vinna fyra matcher, säger han. 

Jönköpingslaget får dock klara sig utan sina backgiganter, Johannes Kinnvall och Matt Donavan, som fortsatt dras med skador. Men det finns ljusningar. 

– Kul att (Matt) Donovan och (Johannes) Kinnvall är på is igen men de är inte aktuella för spel i den här matchen. Vi får se om de kan vara med på måndag, det där är Frostemarks (sjukgymnasten) jobb, säger HV-tränaren till JP. 

Jordan Murray var avstängd under den första kvalmatchen, men är nu åter redo för spel.