Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån
 Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Efter nio bakslag - fick jubla på hemmaplan

Publicerad

Nio matcher utan en trepoängare på hemmais.

Då vann Växjö med 3–0 mot bottenkonkurrenten AIK.

– Fantastiskt skönt, sade tränaren Sam Hallam.

Resultatet innebär att det bara tog sex matcher för Sam Hallam att samla ihop fler poäng än tidigare huvudtränaren Janne Karlsson gjorde på 14 matcher.

– Jag har ingen kommentar till det. Vi är i ett läge i tabellen där vi behöver kontinuitet. Vi måste höja vårt poängsnitt till 1,5-2 poäng om vi ska nå högre i tabellen, konstaterade han.

Segern mot AIK, inför en utsåld Vida Arena, var Växjös fjärde på de sex matcherna som Hallam haft ansvaret.

Tre poäng som gör att laget kliver förbi AIK i tabellen och upp på en tionde plats. AIK, som inte gjort mål i två raka matcher nu, är därmed under kvalseriestrecket tillsammans med Rögle.

– Nej, det blev inga mål i dag heller, suckade Per-Erik Johnsson, tränare i AIK.

Intensivt

I en intensiv match tog Växjö ledningen i powerplay. Laget, som inledde säsongen med att spela över en och en halv timme i numerärt överläge utan att näta, har därmed gjort mål i den spelformen i fyra av de fem senaste matcherna.

Noah Welch sköt från backplats i början på den andra perioden. Framför mål styrde Erik Josefsson pucken vidare till Brad Moran, som hade öppen kasse.

Efter jämna första 20 minuter tog Växjö över och hade även fler chanser att utöka ledningen, men utdelningen kom tidigt efter paus i stället. Steve Saviano stötte in 2–0 från nära håll.

– Vi har mer spel i AIK:s zon i andra, men de är vassa när de ställer om. Men andra målet lossar en del knutar, sade Hallam.

Norrena stabil

AIK försökte sedan att trycka på, men Fredrik Norrena var stabil i hemmakassen. I stället för reducering kom 3–0 när AIK hade plockat ut målvakten Niklas Lundström. Johan Andersson målskytt den gången.

– Norrena fortsätter att vara bra där bak. Det tycker jag han har varit i alla matcher utom en, den borta mot Linköping (3–8-förlust), sade Hallam.

– Men jätteviktigt att vinna hemma. Vi har jobbat hårt för det.

Hallam valde även att berömma den finländske backen Kalle Kaijomaa, som under lördagen gjorde sin tredje match i klubben.

– Han är stabil och rejäl i rätt lägen. En spelare man inte märker så mycket och det gillar vi tränare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag