Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kaoset i Brynäs – duo ska leda klubben

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Klubbdirektören Michael Campese lämnade förra veckan. 

Nu har Brynäs utsett en duo som ska leda föreningen tills vidare: Gunnar Ekman och Jennie Brobeck.

– Vi ska arbeta för att säkra framtidens ”Hockeyfabrik” och återbygga Brynäs efter denna turbulenta tid, säger styrelsens Per-Johan Johansson i ett pressmeddelande.

Brynäs genomgår just en massiv förändring på ledarsidan där klubbdirektören, sportchefen och två av tränarna som inledde säsongen 20/21 har lämnat eller sparkats. 

Sedan en vecka tillbaka har styrelsens Per-Johan Johansson ansvarat över klubbens kommunikation utåt, men han kommer tills vidare få avlastning av två personer som arbetar på organisations- och ledarskapskonsultföretaget River Jump.

Det handlar om Gunnar Ekman och Jennie Brobeck. 

Namnet Gunnar Ekman är ett bekant sådant i Brynäskretsar denna säsong då organisationsanalytikern studerat klubben inifrån de senaste månaderna. 

Ekman och Brobeck kommer inta rollerna som tillförordnande klubbdirektörer tills en ny klubbdirektör anställts. 

– Vi ska arbeta för att säkra framtidens ”Hockeyfabrik” och återbygga Brynäs efter denna turbulenta tid. Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar. Gemensamt ska vi bygga en nytänkande förening med en hållbar och utvecklande kultur för individer både på och utanför isen, säger Per-Johan Johansson. 

Boumedienne assisterar 

I samma pressmeddelande bekräftar Brynäs avslöjandet från SportExpressen att Josef Boumedienne kommer assistera klubben i sportsliga frågor och rekryteringar. 

”En viktig del i förändringsarbetet rör självklart sporten, där vi den gångna säsongen kvalade oss kvar i SHL och tog SM-silver i SDHL. Vi står på herrsidan inför stora rekryteringar på positioner som sportchef och huvudtränare och i det arbetet kommer Josef Boumedienne, som ledde SHL- laget i kvalspelet, att agera som rådgivare i de sportsliga frågorna och rekryteringarna under våren och sommaren.”