Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter jättekritiken: Nu slopar SHL 'wild cards'

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Jakobsson

I fredags avslöjade SPORT-Expressen SHL:s planer på att förändra högstaligan.

Nu meddelar SHL på sin hemsida att planerna på "wild cards" slopas.

– Vi har lyssnat in alla olika grupper som under de senaste dagarna haft åsikter och kommit fram till att just den punkten inte landar väl, säger vd:n Jörgen Lindgren till SHL:s hemsida.

I fredags avslöjade SPORT-Expressen SHL:s planer på att förändra högstaligans utformning.

I planerna ingick bland annat att skrota kvalserien, införa lönetak och ge de två klubbar i hockeyallsvenskan som genererar mest pengar en gratisplats i SHL. Dessutom skulle en fallskärm betalas ut till de lag som åker ur den högsta serien i framtiden.

Förslagen väckte stor kritik, inte minst hos supportrarna. Under mötet mellan Modo och Leksand växelsjöng supportrarna "SHL - hockeymördare". På initiativ av Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna skickades ett gemensamt öppet brev till SHL:s ledning.

"Inte landar väl"

Nu låter SHL meddela att man slopar planerna på wild cards till högstaligan

– SHL:s styrelse har i dag beslutat att punkten om wild card inte längre är aktuell att driva från vår sida i de förhandlingar vi för med Svenska Ishockeyförbundet, säger vd:n Jörgen Lindgren till SHL:s hemsida.

– Vi har lyssnat in alla olika grupper som under de senaste dagarna haft åsikter och kommit fram till att just den punkten inte landar väl. Vi kommer i stället att föra diskussionen om ekonomisk hållbarhet på andra sätt och i samförstånd med andra organisationer inom hockeyn, fortsätter han.