Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter jättekritiken: Nu slopar SHL 'wild cards'

Foto: Nils Jakobsson

I fredags avslöjade SPORT-Expressen SHL:s planer på att förändra högstaligan.

Nu meddelar SHL på sin hemsida att planerna på "wild cards" slopas.

– Vi har lyssnat in alla olika grupper som under de senaste dagarna haft åsikter och kommit fram till att just den punkten inte landar väl, säger vd:n Jörgen Lindgren till SHL:s hemsida.

I fredags avslöjade SPORT-Expressen SHL:s planer på att förändra högstaligans utformning.

I planerna ingick bland annat att skrota kvalserien, införa lönetak och ge de två klubbar i hockeyallsvenskan som genererar mest pengar en gratisplats i SHL. Dessutom skulle en fallskärm betalas ut till de lag som åker ur den högsta serien i framtiden.

Förslagen väckte stor kritik, inte minst hos supportrarna. Under mötet mellan Modo och Leksand växelsjöng supportrarna "SHL - hockeymördare". På initiativ av Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna skickades ett gemensamt öppet brev till SHL:s ledning.

"Inte landar väl"

Nu låter SHL meddela att man slopar planerna på wild cards till högstaligan

– SHL:s styrelse har i dag beslutat att punkten om wild card inte längre är aktuell att driva från vår sida i de förhandlingar vi för med Svenska Ishockeyförbundet, säger vd:n Jörgen Lindgren till SHL:s hemsida.

– Vi har lyssnat in alla olika grupper som under de senaste dagarna haft åsikter och kommit fram till att just den punkten inte landar väl. Vi kommer i stället att föra diskussionen om ekonomisk hållbarhet på andra sätt och i samförstånd med andra organisationer inom hockeyn, fortsätter han.