Foto: Jonas Forsberg
 Foto: Jonas Forsberg

Efter fansens burop – Brynäs fick revansch

Publicerad

GÄVLE. Utspelade och utbuade av den egna publiken på Globen senast. Men när Brynäs fick ta emot Djurgården hemma blev det både revansch (4–2), målkalas och hyllningar i Gavlerinken.

Det var ett stukat Brynäs som lämnade Globen i mellandagarna efter en närmast förnedrande 2–5–utspelning och fans som vände ryggen till.

En 0–4–förlust hemma i matchen efter och ännu en bortaförlust på det fick ner Gävlelaget i brygga.

Men att Brynäs bröt sin mardrömssvit på elva raka bortaförluster med en övertidsseger senast mot Modo verkar ha lyft självförtroendet. Rejält.

När Djurgården åter stod för motståndet var det gästerna från Stockholm som såg bleka och otajmade ut i första perioden där Brynäs målskytte inleddes av Ponthus Westerholm.

Första målet

Brynäsforwarden hämtades från Hockeyallsvenskan inför säsongen och har haft det tufft. Nu höjde han lycklig och lättad armarna mot skyn efter att distinkt ha lyft upp pucken i bortre krysset – hans första SHL-mål i karriären, efter 33 spelade matcher.

Brynäs ledde med 2–0 efter första – Bill Sweatt – men helt lätt gick det inte.

Djurgården hittade energin och farten.

Halvvägs i andra bjöd Brynäs dessutom bjöd in gästerna målmässigt genom två utvisningar inom loppet av nio sekunder.

Mattias Guter drog bäst nytta av det när han på kraft skickade in sin 2–1–reducering.

Bjöd tillbaka

Men Djurgården bjöd också tillbaka kort därpå då Niclas Andersén – under avvaktande utvisning på två Djurgårdsspelare – lyckades göra 3–1 trots att han först missade pucken helt.

När JVM-forwarden Oscar Lindblom dessutom skakat av sig semifinal och fjärdeplatsdepp samt jetlag sågade han sig genom Djurgårdsförsvaret med en handfull snabba finter och lyfte upp 4–1 i nättaket med en elegant backhand.

Djurgårdsforwarden Marcus Sörensen gjorde sedan mål för sjätte matchen i rad.

Men det var Brynäs hårt prövade fans som äntligen fick jubla åt första trepoängaren sedan slutet av november.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag