Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Dahlins avsked – 15 största talangerna i SHL

Rasmus Dahlin och Adam Boqvist har lämnat SHL, men misströsta inte.

Även den här SHL-vintern kommer att förgyllas av flera supertalanger - och nu har SportExpressen rankat de 15 största talangerna som finns i ligan.

15) Emil Bemström, forward, 19 år, Djurgårdens IF

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Snabb i allt han gör på isen. Åker skridskor, skjuter och hittar passningar. Detta gör Bemström till en svår spelare att möta, då allt går i ultrarapid. Om han klarar av det även i SHL återstår att se, dock.

14) Adam Ginning, back, 18 år, Linköping HC

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Bra storlek, och spelsinne, gör Ginning till en stabil back i defensiv zon där han också har sin största uppsida. Gillar att spela fysiskt och får han en roll som passar honom i vinter så blir det här en startback för LHC.

13) Albin Eriksson, forward, 18 år, Skellefteå AIK

Foto: BILDBYRÅN

Skjuter lika gärna, och ofta, som Alexander Ovetjkin och även om likheterna stannar där så talar det ändå något om Eriksson. Kommer att få en god chans att slå sig in i vinter, och känslan är att han tar den.

12) Filip Westerlund, back, 19 år, Frölunda HC

Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Har redan hunnit spela 52 matcher i SHL och fått den erfarenheten, men i ärlighetens namn så har inte genombrottet kommit än och årets säsong känns lite som en avgörande sådan för Westerlund - som har en stor talang.

11) Filip Hållander, forward, 18 år, Timrå IK

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Den andra av två riktigt intressanta talanger som återfinns i nykomlingen, Timrå. Har skrivit på NHL-kontrakt med storklubben Pittsburgh Penguins vilket visar hur mycket de tror på honom. Oerhört bra på rören.

10) Simon Johansson, back, 19 år, Djurgårdens IF

Foto: BILDBYRÅN

Var J20-SuperElits poängbästa back förra säsongen, och är en offensiv back av hög kvalitet vilket han kommer att visa om han får chansen att spela kontinuerligt i vinter. Utlånad till Almtuna i dagarna. Son till backlegendaren Thomas Johansson.

9) Martin Fehervary, back, 19 år, HV71

Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

En av Hockeyallsvenskans främsta defensiva backar förra säsongen, och steget till SHL känns helt naturligt för den slovakiska talangen. Malmö Redhawks kommer att få fundera varför man släppte honom 2017.

8) Jacob Olofsson, forward, 18 år, Timrå IK

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sin unga ålder till trots så kom Olofsson att ta Hockeyallsvenskan med storm förra säsongen där han var en av huvudpersonerna bakom Timrås avancemang till SHL. Har potential att vara en poängspelare av rang.

7) David Gustafsson, forward, 18 år, HV 71

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lär få chansen som tredjecenter i HV 71, och har visat att han förtjänar den möjligheten. Stark med puck, och smart i spelet. Väldigt användbar för laget då han kan spelas i alla olika moment av en match. Tung skadesmäll på träningen, vilket håller honom borta i två månader.

6) Fabian Zetterlund, forward, 19 år, Färjestad BK

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Energiknippe som var tongivande i förra årets JVM-lag som tog silver i Buffalo, USA. Fick inte riktigt spelet att stämma lika bra i Färjestad men känslan är att det lossnar även i SHL den här vintern.

5) Nils Lundkvist, back, 18 år, Luleå HF

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Slog helt oväntat igenom förra säsongen efter att säsongen innan knappt ens spelat J20-ishockey. Blev snabbt en publikfavorit, och nu väntar en säsong där Lundkvist kommer att vara ordinarie. Läser spelet väldigt bra.

4) Rasmus Sandin, back, 18 år, Rögle BK

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Det är ännu inte helt klart att Sandin ens kommer att spela i SHL och Rögle kommande säsong, men om han gör det så blir han ligans största backtalang med sitt fina spelsinne och mognaden i sitt agerande.

3) Lucas Elvenes, forward, 19 år, Rögle BK

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Gjorde 16 poäng på 28 matcher i SHL förra säsongen, och snittade nästan en poäng per match i Hockeyallsvenskan - väldigt fina siffror för supertalangen som i vinter blir spännande att följa. Har skrivit NHL-kontrakt.

2) Jonatan Berggren, forward, 18 år, Skellefteå AIK

Foto: BILDBYRÅN

Öste in poäng i J20-Superelit, imponerade när han fick chansen i SHL och storspelade i U-18 VM. Ja, förra säsongen var en succéartad sådan för Berggren som i vinter kan komma att explodera i SHL. Skicklig på det mesta.

1) Isac Lundeström, forward, 19 år, Luleå HF

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Har redan etablerat sig i SHL, och visade förra säsongen att genombrottet till att bli en nyckelspelare för Luleå är hur nära som helst. Väldigt mogen för sin ålder och bra på det mesta. Given i JVM-laget.


OBS! Glöm inte att följa ditt favoritlag i SHL:

Alla nyheter om Brynäs 

Alla nyheter om Djurgården Hockey 

Alla nyheter om Frölunda 

Alla nyheter om Färjestad 

Alla nyheter om HV71 

Alla nyheter om Linköping HC 

Alla nyheter om Luleå 

Alla nyheter om Malmö Redhawks 

Alla nyheter om Mora IK  

Alla nyheter om Rögle BK  

Alla nyheter om Skellefteå  

Alla nyheter om Timrå  

Alla nyheter om Växjö Lakers  

Alla nyheter om Örebro Hockey