Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dumpad av Skellefteå – klar för klubb i Tyskland

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Niclas Burström fick inte vara kvar i Skellefteå. 

Nu har han gjort klart med en ny klubb. 

Enligt uppgifter till SportExpressen flyttar Burström till tyska klubben Schwenninger Wild Wings.

– En ruggigt intressant spelare, säger Niklas Sundblad, huvudtränare i Schwenningen. 

Schwenningen som håller till i den tyska ligan har en svensk tränare i Niklas Sundblad. Sedan tidigare finns målvakten Joacim Eriksson i klubben och man har värvat Patrik Lundh, från Linköping.

Nu kommer det in en svensk toppförstärkning till klubben, som har en tydlig ambition att satsa på svenska etablerade spelare för att ta kliv i den tyska ligan.

Niclas Burström har, bortsett ett år i KHL, spelat hela sin karriär i Sverige. De flesta av åren har det handlat om spel i Skellefteå, men också i Växjö Lakers vid två olika tillfällen.

Niclas Burströms nya klubb

I slutspelet var han en bärande spelare. Trots det fick han inte vara kvar i Skellefteå.

Det tackar Schwenningen och Niklas Sundblad för.

– Jag tror han skulle kunna vara riktigt bra här. Jag kan bekräfta att han är en av spelarna som vi kollar på, säger Niklas Sundblad.

Vi hör att han är klar för er.

– Det har jag inga kommentarer till. En ruggigt intressant spelare i alla fall, som vi tror skulle kunna fungera bra här.

Satsar du medvetet på att bygga svenskt?

– Jag tror att det är en jäkla fördel att komma från SHL in till den tyska ligan. De är vana vid att träna hårt och har ett bra tempo från SHL, så det tror jag verkligen.