Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla matchstraff efter stort slagsmål

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Fem raka segrar mot Oskarshamn.

Örebro besegrade sitt drömmotstånd med 3-2 och bröt en förlusttrend under lördagen.

– Det var en rejäl och tuff match, säger Robin Salo i C More efter matchen.

Det var ett Oskarshamn med två raka segrar i ryggen och ett Örebro som kom från tre raka förluster som drabbade samman i Be-Ge Hockey Center. 

Det var dock Örebro som tog ledningen i den sjunde minuten när Lukas Pilö dunkade in ett skott från backplats i numerärt överläge. Några minuter senare utökade också Joonas Rask när han placerade pucken mellan benen på Joe Cannata.

Innan den första perioden var slut hann Oskarshamn reducera när några snabba passningar ledde till att Jan Ordos fick öppet mål.

Slagsmål mellan Gustafsson och Larsen

Därefter bjöds de få åskådarna i arenan på en jämn andraperiod som avslutades med att känslorna svallade över för Glenn Gustafsson och Oliver Larsen. Den förstnämnde var inte nöjd med en tackling från motståndaren och efter en intern uppgörelse visades de båda ut för resten av matchen.

Det blev faktiskt inte heller några fler mål i matchen efter den första perioden förrän skarpskytten Borna Rendulic gjorde 3-1 i öppen kasse. 

Därefter tog Oskarshamn ut Joe Cannata igen och Kim Rosdahl skapade spänning när han prickade in reduceringen till 3-2.

Örebro har fem raka segrar

Trots reduceringen höll Örebro undan och har nu fem raka segrar mot Oskarshamn i SHL. Oskarhamn har fortfarande inte vunnit mot Örebro sedan man tog klivet upp i högsta serien.

– Det var en rejäl och tuff match, säger Örebrobacken Robin Salo i C More efter matchen.

Han tycker det är skönt att laget brutit sin dystra trend.

– Verkligen. Speciellt i en bortamatch, det är viktigt för laget att vi kommer in på vinnarstigen igen.

Resultatet innebär också att Örebro har 16 poäng efter åtta matcher och att Oskarshamn står på tolv poäng efter lika många matcher.

Se slagsmålet mellan Gustafsson och Larsen