Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Dubbelglädjen: Seger - och NHL-kontrakt

Publicerad

Viktor Fasth dubbelglädje:
Drömmen om SM-finalen lever efter ännu ett makalöst drama – och nästa säsong spelar Fasth i NHL.
SPORT–Expressen kan avslöja att stjärnmålvakten är muntligt överens om detaljerna i ett envägskontrakt med Anaheim Ducks.
– Min framtid är träning i morgon och match sju på lördag, säger Fasth.

Han fick släppa åtta puckar förbi sig i semifinal nummer fem i Skellefteå Kraft arena.
Efteråt var AIK:s storstjärna Viktor Fasth så förbannad att han knappt kunde genomföra en tv-intervju.

Fasth studsade tillbaka

Inför den sjätte matchen på Hovet i går riskerade AIK att åka ur SM-slutspelet och efter smällen senast var de uträknade av många.
Men AIK och Viktor Fasth studsade tillbaka.
– Det är en jävla skillnad på oss i dag jämfört med matchens sist. Det rinner i väg lite då också så vi kanske inte ska dra för stora växlar av att det blev åtta mål den gången, säger Fasth.
– Om vi inte jobbar tillsammans kan det se ut som det gjorde då och det är inte okej. Men vi visar i dag och vi kan studsa tillbaka och spela på ett helt annat sätt. Nu ska vi ladda om och vara redo för match sju där uppe, fortsätter han.

NHL nästa säsong


Samtidigt som AIK har ett jätteläge att ta sig till SM-finalen mot Brynäs är det klart att Fasth kommer att spela i NHL nästa säsong.
SPORT–Expressen kan avslöja att Fasth är muntligt överens om alla detaljer i ett envägskontrakt med Anaheim Ducks och om inget oväntat händer spelar han för Anaheim nästa säsong.
Men enligt gällande regler får Fasth inte skriva på ett NHL-kontrakt så här tidigt, och därför kan dealen inte genomföras just nu.

Kan bli sista matchen

Redan 5 mars avslöjade SPORT–Expressen att Anaheim låg bäst till i jakten på Fasths namnteckning inför den kommande säsongen.
På lördag kan målvaktsstjärna göra sin sista match för AIK innan karriären går vidare i Nordamerika – men Fasth vill inte kommentera någonting kring avtalet med Anaheim.
– Min framtid är träning i morgon och match sju på lördag, så är det, säger Fasth.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag