Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Drömvärvningen nära för AIK: "Är överens"

Publicerad

Kontraktet är ännu inte signerat.

Men nu bekräftar AIK att man nått en lösning i förhandlingarna med drömvärvningen Kristian Huselius, 34, som snart debuterar för klubben.

- Vi har kommit överens om en lösning som skulle passa alla parter och det vi väntar på nu är att han ska ge klartecken för att gå på, säger AIK:s vd Peter Birath.

AIK besegrade Timrå i det viktiga streckmötet hemma på Hovet i går kväll.

Fredrik Hynning satte det matchavgörande 2-1-målet i den tredje perioden och poängen betyder att AIK håller hyggligt avstånd till lagen ovanför i tabellen.

- Det är en riktig slitseger och jag hoppas vi kan bli lite mer bekvämare i det vi gör på isen nu till nästa match, säger AIK:s tränare Per-Erik Johnsson.

Snart kommer förstärkning i den tuffa kampen om att nå en slutspelsplats längre fram i vår. Kristian Huselius har under den senaste tiden rehabiliterat sig under uppsikt av AIK och klubben har under hela hösten velat värva honom.

"Kommit överens"

Nu bekräftar AIK att man kommit fram till en lösning i förhandlingarna och det är bara en fråga om tid att klubben kommer att presentera honom som sitt nya stjärnförvärv.

- Vi har pratat med både Huselius och hans agent och kommit överens om en lösning som skulle passa alla parter och det vi väntar på nu är att han ska ge klartecken för när han ska gå på, säger AIK:s vd Peter Birath.

- Vi tittar hela tiden på förstärkningar på alla positioner men den här känns lite klar nu, det är mer upp till honom bara när han vill gå på, säger Birath.

Gozzi tar det lugnare

AIK:s sportchef Anders Gozzi säger så här om affären:

- Det är alltid lite småsaker innan det är klart, inget kontrakt är påskrivet men i stora drag så vi båda parter vad vi hamnar på och vilken form av avtal och längd. Sen ska man vara medveten om att han inte spelat på ett år och det kommer ta tid att komma in i det hela. Men det är en fantastiskt duktig kille, säger Gozzi.

Tidigare i veckan föll Gozzi ihop på läktaren i Lindab arena när AIK ställdes mot Rögle på bortaplan. Gozzi fick uppsöka sjukhus, och skrivs ut senare under natten. Den här veckan har han valt att ta det lite lugnare och i går följde han matchen mot Timrå från sitt hem.

- Jag mår väl bra nu, men vi har sagt att jag ska ta några dagar och landa. Man får en tankeställare när man bara ramlar ihop sådär, så är det ju, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag