Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSENFoto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
 Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSONFoto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSENFoto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
 Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Drömvärvningen är klar för Brynäs

Publicerad

Guldhjälten Niclas Andersén återvänder till Brynäs.

SHL-klubben bekräftar nu drömvärvningen på sin hemsida. 

- Det känns fantastiskt roligt, jag har alltid haft en önskan om att få spela med Brynäs igen, säger Andersén.

Han har pekats ut som Brynäs drömnamn inför nästa säsong. Nu bekräftar klubben att man gjort klart med Niclas Andersén.

29-åringen, senast i KHL-laget Jokerit, återvänder till SHL-klubben som han lämnade 2015, då som lagkapten.

- Det känns fantastiskt roligt, jag har alltid haft en önskan om att få spela med Brynäs igen, men det är flera delar som ska passa in. Jag som spelare ska leverera på hög nivå och det ska passa in med övriga lagbygget för klubben, det känns verkligen fantastiskt att få återvända hem till Gävle och Gavlerinken igen, säger Niclas Andersén till klubbens hemsida. 

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

 

Niclas Andersén återvänder till Brynäs

Backen debuterade i Brynäs redan säsongen 2007/2008 och var med om att vina klubbens trettonde SM-guld 2012. 

- KHL-äventyret har varit roligt, det är en annan typ av hockey som jag har lärt mig mycket av. Sen har det även varit nyttigt att se och leva i en annan kultur, alltså även utanför hockeyn. Det är en stark lärdom för livet, vi i Sverige har det väldigt bra och borde kanske uppskatta det mer. Vad gäller hockeyn så har jag utvecklat min spelstil som kanske kan märkas, säger Niclas Andersén.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén:

– Det känns givetvis väldigt bra att vi åter lyckats knyta till oss Niclas till Brynäs. Niclas har en bra karaktär och är en Brynäsprofil och med hans inträde i laget så blir vårt lag ännu stabilare defensivt men vi vet också att Niclas har offensiv kvalitet när så tillfälle ges, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag