Drömmålet som sänkte Djurgården

Publicerad
Efter Niclas Anderséns solomål tog Brynäs över - och skickade Djurgården ner i tabellen.
- Jag bara skrattar när jag ser det, säger HockeyExpressens expert Magnus Nyström i Canal Plus-studion.
Niclas Andersén stod för ett av säsongens snyggaste mål när han från halva planen körde slalom i genom ett passivt djurgårdsförsvar och satte 1-0 bakom Mark Owuya.
- Jag bara skrattar när jag ser det, vilket underbart hockeymål, säger HockeyExpressens expert Magnus Nyström i Canal Plus-studion.

Drama i slutsekunderna

Brynäs hade sedan bra kontroll på händelserna, och kunde öka på till 2-0 genom Andreas Dackell i början på tredje. Matchen såg då ut att vara avgjord - men Djurgården avslutade med en jätteforcering. Först satte backen Daniel Brodin 2-1 med 3.40 kvar, och i slutsekunderna var det kaos framför Brynäs mål, men pucken ville inte in.

Tungt för Dif

För Djurgården var förlusten tung - i och med segern gick Brynäs förbi och upp på en sjätteplats. Stockholmsklubben har nu sju poäng ner till elfteplacerade Frölunda, som ligger på kvalplats.
Matchen i Läkerol Arena kom i gång först 15 minuter efter utsatt tid, efter att polisen visiterat alla åskådare vid insläppen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag