Foto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist

Drömmålet knäckte mardrömsmotståndare

Publicerad

Växjö har varit en riktig mardrömsmotståndare för Färjestad den här säsongen. På tre möten hade smålänningarna tagit lika många segrar inför tisdagens drabbning.

Nu bröt Färjestad trenden och vann med 2–1 – tack vare ett drömmål i powerplay.

Än en gång var det tydligt att Växjös spel funkar bra när motståndet heter Färjestad. I Karlstad var det Växjö som spelade bäst och de pressade under långa perioder tillbaka hemmalaget. Färjestadsmålvakten Alexander Salák stod dock för en riktigt bra insats i målet och trots gästernas press var det Färjestad som gick vinnande ur matchen.

Salak fälld

Segermålet halvvägs in i den tredje perioden var av riktigt hög klass. En perfekt passning från Joakim Hillding i powerplay skar genom hela Växjöszonen fram till Magnus Nygren som satte 2–1 med ett snabbt handledsskott.

Växjö krigade hårt för att få till en kvittering och plockade ut Fredrik Norrena med drygt två minuter kvar, men utan resultat.

Chris Lee prickade in Färjestads 1–0-mål i den första perioden och Tomi Kallio kvitterade i den andra när han fick in pucken bakom en chanslös Salák. Färjestadsmålvakten låg platt på isen, fälld av Växjös Johan Andersson som i sin tur blivit dittacklad av Anders Bastiansen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag