Drömlirarna till elitserien

Publicerad
Uppdaterad
LOS ANGELES. Klockan tickar.
Nu tror inte ens de största optimisterna längre att det blir något spel i NHL den här säsongen.
Dags för den stora stjärn-invasionen i elitserien, alltså.
Och ett sprakande slutspel där de svenska mästarna också kan kalla sig för inofficella Stanley Cupmästare. För nu blir elitserien ännu bättre. Europas bästa liga blir världens bästa liga säsongen 2004-05. Säsongens sista transferfönster öppnar den 24 januari och stänger först när månaden är slut. Köprushen fortsätter, med andra ord.
 • Nu kommer flera av NHL:s stora kanoner. Mats Sundin, Daniel Alfredsson och Markus Näslund är tre svenskar som väljer svenska klubbar när säsongen i Nordamerika är körd för gott. Nicklas Lidström dyker förmodligen också upp. Plus en rad kanadensare och nordamerikaner. Adrian Aucoin är redan registrerad för Modo och lär landa i Örnsköldsvik i mitten av månaden. Elitserien får mer knorr, räkna med att ett antal kanadensare väljer Sverige för att spela sig i form till VM i Wien i vår. Turneringen kan bli den bästa någonsin och Kanada har som bekant ett guld att försvara. Det lockar säkert flera stjärnor att nu lägga undan böcker och verktygslådor för att dra på sig skridskorna igen.
 • Kanada har det senaste året vunnit VM, World Cup och junior-VM. Hockeyns hemland dominerar på nytt. Inte underligt att flera kanadensare redan satt sin prägel på elitserien, läs Brendan Morrison, Shawn Horcoff, Zdeno Chara, med flera. När nu NHL-säsongen går förlorad kommer andra stora namn att anmäla sitt intresse, vilket ger klubbarna angenäma problem. Med bara två platser per lag för icke EU-spelare blir det frestande att byta ut befintliga gästartister mot större stjärnor.
 • Det här är en säsong lik ingen annan och nu väntar vi bara på att Hockeyligan och Hockeyförbundet snabbt anpassar sig till verkligheten. Just det, inget lag åker ur elitserien. Två nya kommer upp. Och så har vi 14 lag nästa säsong
 • Klockan tickar...

  Här de hetaste NHL-stjärnorna som snart kan spela i elitserien.

  1. Mats Sundin

  Toronto
 • Har sagt att det blir Djurgården om han väljer spel i Sverige. Värmde upp lätt med Worldstars på turné i Europa före jul.

  2. Markus Näslund

  Vancouver
 • NHL:s bäste målskytt de fyra senaste säsongerna har lovat sina tjänster åt Modo och kommer till Övik i mitten eller slutet av månaden.

  3. Daniel Alfredsson

  Ottawa
 • Väljer också sin gamla svenska klubb och dyker upp i Frölunda senare den här månaden. Om nu inte han måste till Kanada för nya förhandlingar i sista stund.

  4. Nicklas Lidström

  Detroit
 • Har sagt att han vill spela VM med Tre Kronor i Wien i vår och därför behöver matchträning. En handfull svenska klubbar har frågat honom.

  5. Adrian Aucoin

  NY Islanders
 • En av NHL:s bästa backar och en ledartyp, som gjort klart med Modo för resten av säsongen. Är kompis med Markus Näslund, därav klubbvalet.

  6. Wade Redden

  Ottawa
 • Toppback med offensiva kvaliteter som sagt att han vill till Europa och spela. Det lutar åt Frölunda.

  7. Marcus Ragnarsson

  Philadelphia
 • Har tillbringat hösten i USA, men vill börja spela med Djurgården inom kort. Håller igång på egen hand i Philadelphia.

  8. Kim Johnsson

  Philadelphia
 • Tillbringade hösten i Schweiz, men hoppade av vidare spel där. Ett attraktivt namn, som inte minst Malmö drömmer om att ha. Kan välja och vraka bland anbuden.

  9. Mattias Norström

  Los Angeles
 • Avvaktar fortfarande utgången av NHL-konflikten, men har sagt att han väljer krisdrabbade AIK om han flyttar hem. Kan Södertälje få honom på andra tankar?

  10. Niklas Sundström

  Montreal
 • Njuter av livet i Milano men om han vill ha en plats i VM-laget i vår måste han nog få upp tempot och lämna Italien. Modo håller dörren öppen.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag