Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅNFoto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
 Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅNFoto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
 Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Drömläge för HV 71 mot Färjestad i kvarten

Publicerad

HV 71 har skaffa sig ett drömläge mot Färjestad.

Jönköpingslaget vann på bortais och drygade ut sin ledning i matchserien.

HV fortsatte på inslagen väg och vann matchen med 3-1.

Det är klar fördel HV 71 efter de två första matcherna i kvartsfinalserien mot Färjestad. HV 71 sköt inte snett när det verkligen gällde och vann det tunga bortamötet mot Karlstadslaget.

Martin Thörnberg snodde pucken i anfallszonen och gav HV en tidig ledning. Färjestad fick kontakt och kunde kvittera i powerplay genom John Persson, men bara minuten senare var det fördel HV igen efter att Ted Brithén åter gett Jönköpingslaget ledningen.

"Kan gå hela vägen"

Efter ett vackert klapp-klapp-spel och ett stenhårt Dylan Reese-skott kunde Martin Thörnberg styra in spiken i kistan. Färjestad tryckte på och tog ut målvakten i slutminuterna, men det hjälpte föga - det här skulle bli HV 71:s match. Smålänningarna såg starkt ut matchen igenom och matchens spelare, Mattin Thörnberg, tror att lagets starka defensiv kan ta laget hela vägen till SHL-bucklan.

- Vi har en bred trupp och stabil defensiv till skillnad från tidigare år, så vi har ett lag som har något bra på gång, summerade matchhjälten Martin Thörnberg i C Mores sändningar.

– Vi litar på det vi gör. Om allting stämmer kan det gå hela vägen, lägger han till.

Slutresultatet skrevs till 3-1 i HV:s favör som därmed har en betryggande ledning i den totala matchserien.

Magnus Nygren rasande

Efter matchen var Färjestads Magnus Nygren rasande för Karlstadlagets prestation.

– För oss är det bara att kasta den här jävla skiten i soptunnan och blicka framåt. Kanske titta på video saker och ting, givetvis jämföra matcherna och det är inte så att vi bara säger skitsamma och laddar om. Det här kommer vi få ordentlig bakläxa på och alla kommer att få gå igenom sina byten i matchen med tränarna och då domen därifrån och den blir inget vidare för någon av oss. Men så är det, vi har krav och är anställda av en anledning och alla måste fylla sin roll, i dag tycker jag att ingen fyller sin roll, säger en upprörd Magnus Nygren.

– Riktigt slätt, jag har ingen bra förklaring till varför. Det är bakläxa på hela gänget, inklusive mig själv. Vi lägger all energi på ytor på isen vi inte är vana vid att spela i och åker och jagar i tomma intet och till slut är vi helt färdiga allihopa. Då har vi ingen kraft kvar till någon forcering.

Spelare bröt armen

Matchen överskuggades av HV:s David Ullström. Ullström missade en tackling och flög handlöst in i sargen med huvudet före. Ullström fick avbryta och uppsökte sjukhus. Läs mer om olyckan här.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag