Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drömläge för HV 71 mot Färjestad i kvarten

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

HV 71 har skaffa sig ett drömläge mot Färjestad.

Jönköpingslaget vann på bortais och drygade ut sin ledning i matchserien.

HV fortsatte på inslagen väg och vann matchen med 3-1.

Det är klar fördel HV 71 efter de två första matcherna i kvartsfinalserien mot Färjestad. HV 71 sköt inte snett när det verkligen gällde och vann det tunga bortamötet mot Karlstadslaget.

Martin Thörnberg snodde pucken i anfallszonen och gav HV en tidig ledning. Färjestad fick kontakt och kunde kvittera i powerplay genom John Persson, men bara minuten senare var det fördel HV igen efter att Ted Brithén åter gett Jönköpingslaget ledningen.

"Kan gå hela vägen"

Efter ett vackert klapp-klapp-spel och ett stenhårt Dylan Reese-skott kunde Martin Thörnberg styra in spiken i kistan. Färjestad tryckte på och tog ut målvakten i slutminuterna, men det hjälpte föga - det här skulle bli HV 71:s match. Smålänningarna såg starkt ut matchen igenom och matchens spelare, Mattin Thörnberg, tror att lagets starka defensiv kan ta laget hela vägen till SHL-bucklan.

- Vi har en bred trupp och stabil defensiv till skillnad från tidigare år, så vi har ett lag som har något bra på gång, summerade matchhjälten Martin Thörnberg i C Mores sändningar.

– Vi litar på det vi gör. Om allting stämmer kan det gå hela vägen, lägger han till.

Slutresultatet skrevs till 3-1 i HV:s favör som därmed har en betryggande ledning i den totala matchserien.

Magnus Nygren rasande

Efter matchen var Färjestads Magnus Nygren rasande för Karlstadlagets prestation.

– För oss är det bara att kasta den här jävla skiten i soptunnan och blicka framåt. Kanske titta på video saker och ting, givetvis jämföra matcherna och det är inte så att vi bara säger skitsamma och laddar om. Det här kommer vi få ordentlig bakläxa på och alla kommer att få gå igenom sina byten i matchen med tränarna och då domen därifrån och den blir inget vidare för någon av oss. Men så är det, vi har krav och är anställda av en anledning och alla måste fylla sin roll, i dag tycker jag att ingen fyller sin roll, säger en upprörd Magnus Nygren.

– Riktigt slätt, jag har ingen bra förklaring till varför. Det är bakläxa på hela gänget, inklusive mig själv. Vi lägger all energi på ytor på isen vi inte är vana vid att spela i och åker och jagar i tomma intet och till slut är vi helt färdiga allihopa. Då har vi ingen kraft kvar till någon forcering.

Spelare bröt armen

Matchen överskuggades av HV:s David Ullström. Ullström missade en tackling och flög handlöst in i sargen med huvudet före. Ullström fick avbryta och uppsökte sjukhus. Läs mer om olyckan här.