Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömbeskedet för Leksands stjärna

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alla blåvita supportrar kan andas ut. 

Carter Campers skada är lindrig och LIF-stjärnan kan spela redan denna vecka. 

– Det känns väldigt bra, säger general manager Thomas Johansson. 

Som öppnar för att Leksand kan förstärka truppen inom kort. 

Carter Campers skadestatus har varit en het potatis i Leksandskretsar senaste dagarna. 

I torsdags lämnade nordamerikanen matchen mot Linköping efter att ha blivit slashad vid vadtrakterna av William Worge Kreü. Efter det har Leksands IF lagt locket på, men nu kommer Thomas Johansson med ett positivt besked gällande sin stjärnspelare.

– Han är inte på is i dag, han är inte riktigt redo än, ,men det är inget allvarligt och förhoppningsvis spelar han senare i veckan. Det känns väldigt bra, säger ”Tjomme” till SportExpressen. 

För Leksands del återfinns nu Mattias Ritola och Daniel Olsson-Trkulja på skadelistan. 

– Lite mer positivt med Mattias. Det går fort rätt snabbt där. Det går åt rätt håll varje dag. ”Truckens” skada är mer av karaktären tjurig. Det kan nog ta längre tid där, men svårt att säga exakt hur länge han blir borta. 

Handlar det om veckor eller månader innan de är tillbaka?

– Vi ser inte månader, vi pratar om några få veckor. 

”Kommer innebära en stor påfrestning för vår trupp”

Med tanke på det rådande skadeläget och att mycket talar för att Emil Heineman tar en plats i Juniorkronornas trupp till JVM, som spelas i december-januari, är LIF kort om manskap. 

Backen August Berg har fått vikariera som forward och J20-spelarna Erik Hedlund och Jesper Kandergård har kastats in i hetluften under hösten. 

Thomas Johansson berättar att Leksand ser över truppen.

– Vi är ansträngda i numerären och vi diskuterar olika alternativ för hur vi ska lösa den akuta situationen. Nu har det varit oturligt med att Camper, Ritola och ”Trucken” varit på skadelistan. Nu har det inte varit särskilt tätt med matchandet, men det jag känner jag oro för är när matcherna börjar dugga tätt. Det är många matcher som pausats som ska in i schemat framöver. Det kommer innebära en stor påfrestning för vår trupp. 

När du säger olika alternativ, innebär det att ge J20-killar mer speltid eller att utforska spelarmarknaden?

– Både att se över vad som finns ute och att ge de yngre killarna chansen. Är du nere och tuggar på en låg numerär kan det fungera en kortare period, men med tanke på den mängd matcher som kommer blir det ett prov för truppen. Därför måste vi se över hur vi hanterar framtiden. 

Ni har rätt mycket att välja och vraka mellan på spelarmarknaden va? Med tanke på hur många arbetslösa spelare som finns. 

– Just nu är känslan att många avvaktar vad som händer i AHL och på camperna i Nordamerika. Vad händer med de spelare som inte tar plats i NHL om inte AHL startar eller inleds sent?  Det är någon månad bort innan det är ett faktum.

Är det något du avvaktar eller vill du värva här och nu?

– Det är speciella tider med ekonomi. Det är en del. Våra spelare har ställt upp fantastiskt bra genom att gå ned i lön och det är också en diskussion att ta. Det är flera saker som behöver harmonisera för att vi ska känna oss bekväma med att ta ett sådant beslut (att värva).

Handlar det då om att stämma av med truppen innan ni värvar?

– Jag som spelare, efter att ha gått ned i lön, hade uppskattat om det fanns en dialog med klubben där läget förklaras. Sedan är det vi som klubb som tar besluten i slutändan, men vi kommer inte köra över vår spelartrupp. Jag tror ändå våra spelare förstår läget med spelare på skadelistan och vi har redan skickat i väg två spelare (Sebastian Wännström & Andreé Hult) som vi inte ersatt. Känslan är att spelarna förstår situationen, men vi måste ha en dialog med gruppen, absolut. 

LÄS MER:

Johansson: ”Leksands IF behövde aldrig välja väg” 

LÄS MER: 

Analys av Leksands framtida lagbygge (premium)