Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dramat: Föll ihop under ceremonin

Publicerad

Stor dramatik på Hovet.

När Djurgårdens ikon Nichlas Falk skulle hyllas för sina tjänster i laget föll han ihop på isen – mitt under sitt tacktal.

Falk mår efter omständigheterna bra – men har förts med ambulans till sjukhus för att ta reda på vad som orsakade kollapsen.

– Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson.

Det var inför SHL-matchen mellan Djurgården och Färjestad som Dif-ikonen Nichlas Falk skulle hyllas.

Tröjan med nummer 16 hissades till Hovets tak och när legendaren skulle hålla ett tal föll han handlöst till isen – rakt framför familjemedlemmarna och publiken.

Nichlas Falk låg avsvimmad på isen och det blev fullkomligt tyst i hela arenan.

– Det där var otroligt otäckt, säger kommentatorn Johan Edlund i C More.

Fick hjälp av sjukvårdare

Efter en minut kunde den förre hockeyspelaren, som gjorde 16 säsonger i A-laget, resa sig upp och fortsätta talet.

– Oj, vilken YouTube-grej, säger han till publikens stora jubel.

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt, fortsätter han.

Ceremonin kunde slutföras, men när Falk gick vidare till C More:s intervju så svimmade han av igen. Falk intervjuades av sin förre tränare Niklas Wikegård, som nu är hockeyexpert på C More.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det bara svartnade för mig, säger Falk och fortsätter:

– De som hänger där uppe, några av dem. Det var bara att ta rygg på dem

Wikegård: Vad är en riktig Djurgårdare för dig?

– En som krigar varje dag.... Nu måste jag ta mig igen här...

Då svartnade det igen och Wikegård fick hålla om Falk för att han inte skulle falla till isen igen.

 

Nichlas Falk får hjälp av sjukvårdare efter fallet.Foto: Henrik Sjöberg

 

Förklaringen: Därför föll Falk ihop

Efter dramat på isen fick Falk hjälp av sjukvårdare innan han fördes bort för vidare vård.

– Nichlas Falk ligger i domarrummet där han får behandling. Han mår efter omständigheterna bra, säger Niklas Wikegård i C More.

Lagläkaren Bengt Gustafsson förklarade i en intervju för publiken på Hovet:

– Det var ett klassiskt blodtrycksfall. Nichlas var kontaktbar och undrade vad som hänt när jag pratade med honom. Det finns naturliga orsaker till sådant här – att man kan vara stressad och nervös. Men jag kan meddela från Nichlas att han mår bra. Han är på väg i ambulans till sjukhuset för att man ska ta reda på vad som har hänt. Det finns absolut ingen anledning till oro, säger Gustafsson.

Det är fortfarande inte känt varför Nichlas Falk föll ihop under sitt tacktal, men enligt Erik Granqvist, hockeyexpert på Viasat, har läkare bekräftat vad det var som orsakade kollapsen.

"Blodtrycks- & blodsockerfall säger läkarna om Nichlas Falk. Chockartade bilder när #16 välförtjänt hyllades. Stort grattis & krya på dig", skriver han på Twitter. 

Falk vann två SM-guld med Djurgården

Dessförinnan hade Falk hyllats i nästan 20 minuter av publik och gamla lagkamrater. Charles Berglund höll det sista talet innan tröjan hissades.

– Jag är säker på att alla med- och motspelare hyser en stor respekt för dig såväl på isen som utanför. Du har alltid stått för sportsmanship. Och samtidigt är du förbaskad, jävla vinnarskalle, säger Berglund. 

Nichlas Falk fostrades i Huddinge men gjorde totalt 16 säsonger i Djurgården – fyra av dem som lagkapten – och totalt 338 poäng på 751 matcher. Han vann två SM-guld, var med och vann guld med Tre Kronor 1998, och var under många år ansedd som SHL:s bästa tekare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag