Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drabbad av diabetes – nu gör han comeback

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

För drygt tre veckor sedan kom beskedet att Linus Johansson drabbats av diabetes.

Sedan dess har Djurgårdens center varit borta från spel.

Men i morgon kan han göra comeback betydligt tidigare än väntat.

–  Det blir ju inte bättre, liksom. Varför hålla igen? säger han till Hockeynews. 


Djurgårdens IF fortsätter att vara med i toppstriden av SHL.

Det trots att laget tvingats klara sig utan Linus Johansson de senaste veckorna efter beskedet den 13 november då han själv gick ut och berättade att han hade drabbats av diabetes av typ ett. 

– Det var en vecka sen som jag kände symptomen kom. Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen”. Det var då jag fattade att det var på riktigt. Jag ringde till vår lagläkare och han såg till att vi tog blodprover. Samma dag var jag uppe på sjukhuset så det gick snabbt, sa han då.

Men i morgon kan han vara tillbaka i spel trots att den första prognosen sade att han inte skulle kunna spela hockey förrän efter årsskiftet. 

– Ja, det var så man snackade med läkarna. Men jag tänker att nu har det gått bra på träningarna och värdena har varit bra. Det blir ju inte bättre, liksom. Varför hålla igen? 


LÄS OCKSÅ: Linus oro efter diagnosen: "Det är ju en dödlig sjukdom" 

"Jag känner mig stark"

När Djurgården i morgon tar emot Örebro så finns Linus Johansson tillgänglig och om han blir uttagen så blir han nöjd om han än så bara får några minuters istid.

– Jag har varit borta ett bra tag och inte tränat i någon riktig femma. Jag förstår att de tvekar lite innan de sätter in mig någonstans, men jag är tillgänglig och jag känner mig stark, säger han till Hockeynews.