Domen: Han missar resten av säsongen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

August Berg blir borta resten av säsongen.

Leksand bekräftar nyheten i ett pressmeddelande.

– Experter runtom i Sverige har tittat på skadan och är alla överens om att den behandlingsmetod vi har valt är den rätta, säger Leksands fysioterapeut Per-Ivar Andersson.

August Berg, 22, fick gott om förtroende från Leksands tränare Björn Hellkvist förra säsongen och spelade 47 matcher i SHL.

På dessa matcher blev det 13 poäng men den här säsongen stannar Berg på noll poäng.

I den fjärde omgången skadade han sig allvarligt i lagets seger mot Frölunda och nu har diagnosen kommit. Leksand avslöjar inte vad det är för skada men klubben skriver på sin hemsida att August Berg blir borta resten av säsongen.

– Det känns så klart självklart väldigt, väldigt tråkigt. Jag hade verkligen sett fram emot den här säsongen och att äntligen få spela matcher inför publik igen, säger Berg i ett uttalande.

August Berg missar resten av SHL

Berg fortsätter sedan:

– Jag försöker att tänka positivt och nu är det fullt fokus på rehabträning och på att komma tillbaka så stark som möjligt till nästa säsong.

Leksands fysioterapeut Per-Ivar Andersson ger också en kommentar.

– Från medicinsk sida handlar det om en skada där vi verkligen måste tänka långsiktigt och inte stressa fram någonting. August är en ung kille med stora delar av karriären framför sig, och även om det kan kännas tungt nu, så är vi övertygade om att den långsiktiga rehabiliteringen är det bästa för hans karriär, säger han.

– Experter runtom i Sverige har tittat på skadan och är alla överens om att den behandlingsmetod vi har valt är den rätta, och att det här måste få ta tid. Vi kommer att jobba tätt med Falu lasarett för att tillsammans kunna säkerställa att August får bästa möjliga rehabilitering.

Ur arkivet: