Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömdes ut totalt – då vände Leksand

Här är några av dagens största sportnyheter.
Foto: C More
Leksand slog Oskarshamn med 3-2.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

OSKARSHAMN/STOCKHOLM. Underläge med 0-2 i måstematchen borta mot Oskarshamn.

Då dömdes Leksand ut fullständigt i C More.

Sen gick de ut och vände på allt – och klättrade i tabellen.

– Det är otroligt skönt att ha lag nedanför sig i stället för att man ska jaga hela tiden, säger matchhjälten Fredrik Forsberg.

Leksand var rejält illa ute i nykomlingsmötet med Oskarshamn efter att hemmalaget gjort mål både i den första och den andra perioden.

Ställningen inför den sista: 2-0 till smålänningarna.

Där och då var det ingenting som talade för att Leksand skulle kunna vända på tillställningen, enligt C Mores expertkommentator Petter Rönnqvist.

– Jag är förundrad. Leksand hade gjort sex mål på de fem senaste matcherna, sämst i ligan, och kommer ut mot Oskarshamn i en sån här sexpoängsmatch med så otroligt lite bensin i tanken. Det är noll chans att Leksand ändrar det här, men gör mig gärna överraskad, säger han.

Och Leksand skulle överraska.

- Det stärker oss och vårt självförtroende. Det är en otroligt viktig streckmatch där, hade vi förlorat den här matchen hade vi varit fem poäng upp, nu har vi en poäng ner i stället, det är otroligt skönt att ha lag framför sig i stället för att man ska jaga hela tiden

I inledningen av den sista perioden kom reduceringen genom Mattias Göransson och ett par minuter senare kom kvitteringen. Målskytt: Johan Fransson.

Leksand var tillbaka.

Leksand vann mot Oskarshamn

Med fem minuter kvar att spela kom också segermålet då Fredrik Forsberg tryckte in 3-2. Oskarshamn hade skapat mängder med lägen under kvällen, men målvakten Janne Juvonen stod för flertalet jätteräddningar och Leksand tog tre blytunga poäng.

– Jag hade fått lite skäll av Knuts där i första att jag måste åka runt backen i stället för målet. Så när jag fick den av Martin bestämde jag mig att nu ska jag göra det och lyckades med det på ett bra sätt, säger han med ett leende efter matchen.

Det var inte riktigt det slutet man förväntade sig efter två perioder?

- Nej, verkligen inte. Vi går verkligen ner oss i tempo och Oskarshamn gör en otroligt bra andraperiod, det är bara tacka Juvonen tycker jag som har storspelat i 8-9 matcher på raken, fortsätter Forsberg.

Petter Rönnqvist:

– I studion tänkte vi ”den här matchen är över, det måste hända något radikalt”.