Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domarprofilens nya jobb – debut på Hovet

Foto: Johan Svensson

Patrik Sjöberg la av på topp när han tilldelades guldpipan i våras, efter 23 år som SHL-domare.

Nu fortsätter karriären inom ishockeyn.

Sjöberg gör i kväll debut som supervisor till domarna under SHL-matcherna.

– Vi främst ambition är att jag ska få göra det här på heltid, säger Sjöberg

Under matchen mellan Djurgården och Malmö tar ett nytt ansikte plats på läktaren.

Ja, läktaren är faktiskt en helt ny plats för Patrik Sjöberg. De senaste 23 åren har han nämligen befunnit sig ute på isen.

Han la pipan på hyllan i våras, men vill nu jobba vidare, och har fått i uppdrag att fungera som domarcoach, eller en så kallad supervisor under matcherna i höst.

– Det ska bli roligt att göra detta nu. Jag vill helst göra det på heltid, men förstår att det kanske inte riktigt är rätt läge för SHL att anställa någon på en sådan här tjänst på heltid, i detta läge, säger Sjöberg och syftar på den pågående pandemin som gör de ekonomiska förutsättningarna sämre för SHL som liga.

Huvuddomarna Mikael Andersson och Marcus Linde, tillsammans med linjemännen Daniel Persson och Fredrik Altberg kommer under pauserna att få besök av sin tidigare domarkollega, för omedelbar feedback på sitt jobb ute på isen.

– Jag är heltaggad för att göra detta. Min ambition har hela tiden varit att stanna kvar inom ishockeyn, så att jag får den här chansen känns riktigt bra, säger Sjöberg.