Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Doldisen lyfts fram – av stjärnduon: ”Rejäla kliv”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén brusar upp över sitt smeknamn och Mathias Bromé förklarar varför han tog en lönerabatt i Örebro. 

Det är två saker som diskuteras när Expressens podcast Hockeypuls för första gången bjuder in sina nyblivna gästexperter. 

En doldis i det svenska hockeysystemet lyfts också fram.

– Han får inte de största rubrikerna, säger Bromé.

Lyssna på Hockeypuls: SpotifyiPhoneAcast

Hur skulle Hockeyallsvenskans topplag klara sig i SHL – och hur har ligorna utvecklats under de senaste åren? Och ska SHL utökas till 16 lag?

Det inleder avsnitt 85 av Hockeypuls podcast som Mathias Bromé och Jonathan Dahlén gästar tillsammans. En gång i månaden framöver kommer stjärnduon ta plats vid expertpodiet för att dela med sig av sina tankar om det som händer i hockeyvärlden. 

Högt och lågt utlovas, och avsnittet rymmer allt ifrån Per Svenssons skäggolja till Joel Lundqvists uppmärksammade avstängning.

Dessutom tar Dahlén och Bromé ut varsitt lag från höstens SHL och Hockeyallsvenskan. 

Då lyfts en spelare fram – Södertäljes Lucas Carlsson – som enligt Bromé förtjänar mer lovord.

– Han har tagit rejäla kliv efter sin operation. Han får inte de största rubrikerna, men han har 300 matcher i SSK nu. Och han har verkligen utvecklats i år. Han har varit väldigt bra. 

Jonathan Dahlén passade också på att hylla en spelare som verkar i skuggorna. 

– Per Svensson hos oss. Bromé har säkert stött på honom också. Han har varit bra i många år nu, men har fått väldigt lite rubriker. En otroligt stabil back som är fin med pucken men också extremt bra defensivt. Det är en kille jag vill lyfta fram.