Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens svar efter Brynäs kupp

Joakim Eriksson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Patrik Berglund är klar för Brynäs.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Patrik Berglund är klar för Brynäs – till Djurgårdens besvikelse.

När klubben inte kunde erbjuda något nytt avtal direkt hann Brynäs före med en enorm insamling.

– Vi har varit medvetna om att det finns en risk att Patrik gör klart med en annan klubb, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Under måndagen presenterade Brynäs Patrik Berglund och Simon Bertilsson efter en uppmärksammad insamling där supportrar skänkt två miljoner kronor.

Det innebär att Djurgården går miste om Berglund som spelade i klubben förra säsongen efter att ha vänt hem från NHL.

– Det var väl inte förvånande. De flesta har förstått att det skulle bli en realitet med tanke på hur det har utvecklat sig den senaste veckan, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Joakim Eriksson om Brynäs värvning

Tidigare när Brynäs meddelade att man försökte samla in pengar till värvningen svarade Djurgården med ett pressmeddelande. Där skrev Joakim Eriksson att man var tvungna att avvakta med Berglund på grund av coronakrisen.

När förstod ni att det var kört?

– Vi förstod det till hundra procent nu när det blev officiellt men i och med att vi inte har kunnat erbjuda ett konkret avtal har vi varit medvetna om att risken finns att Patrik gör klart med en annan klubb.

Funderade ni på att göra en kampanj som Brynäs?

– Vi vill att de samarbetspartners och supportrar som stöder Djurgården stöder en helhet, det vill säga allt vi gör och inte enskilda spelare. Vi har valt att inte göra en kampanjinsamling bara för det ändamålet.