Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supersviten är bruten: ”Kom inte upp i nivå”

Malmö Redhawks besegrade Djurgården med klara 5-1, därmed stannar Difs supersvit på åtta raka segrar i SHL.
Djurgårdens Dick Axelsson deppar. Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Djurgårdens svit är bruten.

Malmö Redhawks vann med 5-1 och stockholmarnas segerrad stannade vid åtta.

– Odiskutabelt, säger experten Niklas Wikegård i C Mores sändning.

Formstarka Djurgården kom ner till Malmö med åtta raka segrar i ryggen. Och öppnade starkt.

Gästerna tog ledningen i den tionde minuten då Michael Haga skickade in sitt åttonde mål för säsongen. Glädjen blev dock relativt kortvarig då Fredrik Händemark bara ett par minuter senare fick in kvitteringen.

I inledningen av den andra perioden tog sen Malmö Redhawks ledningen efter att nyförvärvet Adam Brodecki gjort sitt första mål för sin nya klubb. Innan mittenperioden var över hann också Johan Olofsson skriva in sig i målprotokollet och hemmalaget gick till den sista periodpausen i ledning, 3-1.

I matchens slutskede ökade Carl Persson på till 4-1 för Redhawks och i slutminuten stängdes matchen i och med Axel Wemmenborns mål i öppen kasse. I och med resultatet stannade Djurgårdens segersvit vid åtta segrar. 

Djurgården förlorade mot Malmö Redhawks

Den förre Dif-spelare Adam Ollas Matsson, nu i Malmö Redhawks, är nöjd med resultatet.

– Det var en bra match med mycket fart och fläkt. Det var jämnt i första, sen drog vi ifrån. Jag tycker att det har gått bra personligen, jag har vågat ta för mig mer och självförtroendet har vuxit, säger han till C More.

– Jag har ju varit i Djurgården och var lite rädd att hamna i samma fack. Jag hade en dialog med Malmö och de var riktigt intresserade. Jag kände att jag skulle få mycket istid och en betydande roll. Det gjorde att det blev ett enkelt val.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson:

– Malmö var för duktiga. Man måste vara bra i närkamperna mot dem, men där kom vi inte upp i nivå i dag. Vi var väldigt flata i period två och där förlorade vi matchen, säger han till C More.