Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Djurgårdens smäll: Samuelsson skadad

Publicerad

Djurgården får klara sig utan Daniel Fernholm efter hjärnskakningen i går.

Nästa smäll:

Storstjärnan Mikael Samuelsson, 37, har en misstänkt ledbandsskada i knät och även han kan tvingas till vila nu.

– Jag fastnade i isen och vred till knät. Just nu vet jag inte hur det ser ut så vi ska kolla upp allt i dag, säger Samuelsson.

Djurgården tog sin första trepoängare på bortaplan i går mot Luleå. Men det blev en dyr seger.

Daniel Fernholm åkte på en ful armbågstackling av Johan Forsberg och Djurgårdsbacken lär inte spela på minst en vecka om han återhämtar sig väl.

Det var inte den enda skadan som drabbade Djurgården i går.

"Knäet är stelt"

Storstjärnan Mikael Samuelsson, som gjorde två av målen i matchen, vred till knät och har en misstänkt ledbandskada som kan stoppa honom från spel ett tag.

– Jag vet inte ännu exakt hur det ser ut. Knät är stelt nu dagen efter och när man suttit på flyget också, säger Samuelsson.

Vad hände när du skadade dig?

– Jag fastnade i isen i första perioden och vred till knät.

Men du fortsatte spela?

– Ja, ledbanden är varma då och allt är varmt så man kan köra på men när man sovit och flygit ser det ut så här, säger Samuelsson som haltar ganska rejält dagen efter.

Ska undersökas i dag

I dag kommer Samuelsson att undersökas vidare för att få svar på exakt hur allvarlig skadan är.

Djurgården möter Linköping hemma på Hovet i morgon men Samuelsson vet inte exakt när han kommer att kunna spela igen.

– Nej, jag vet inte det ännu, vi ska prata om det nu och kolla upp allt så får vi se vad dom säger. Det är en viktig match igen i morgon, säger Samuelsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag