Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens problem på bortais fortsätter

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tolv raka segrar på hemmais.

Men på bortaplan har Djurgården fortsatt stora problem i SHL.

Örebro vann övertygande med 5-2.

På hemmais är Djurgården snudd på oslagbart och har redan nu tangerat klubbrekordet på 12 raka hemmasegrar.

Men stockholmarna bortafacit i SHL har inte imponerat de senaste tre matcherna. 1-5 mot Malmö, 0-3 mot Skellefteå följdes under lördagskvällen upp med en ny, klar förlust.

Den här gången stod Örebro på schemat och det dröjde inte särskilt lång tid innan Karri Rämö fick plocka ut första pucken ur nätmaskorna.

Efter drygt fyra minuter prickade Daniel Muzito-Bagenda in 1-0, Jonathan Andersson följde upp med 2-0 innan Shane Harper tryckte in trean i upptakten av den tredje. 

Örebro bröt dystra sviten

Dick Axelsson reducerade förvisso men omedelbart i den tredje perioden stod Jonathan Andersson och Mathias Bromé för varsitt mål och Dif kunde aldrig hämta sig från den snytingen.

Kalle Östman putsade till siffrorna till 5-2 men närmre än så kom ej stockholmarna.

– Vi måste börja göra det vi gör hemma. Ha samma mentalitet. Jag tycker vi blir lite omständliga, lite sämre i vissa saker på bortaplan. Det måste vi korrigera framöver, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till C More.

Örebro i sin tur kunde pusta ut och ta sin första viktoria efter fyra raka förluster.

Laget är nu åtta, en poäng bakom Djurgården som är sjua.

– Vi kontrollerar rätt bra, kanske en dipp i andra men överlag är det väldigt bra och godkänt, säger Örebros Mathias Bromé till C More.