Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens ostoppbara form fortsatte – mot LIF

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Djurgården har tangerat sitt klubbrekord i antal hemmasegrar i följd.

Efter 5-2 mot Leksand har Djurgården nu vunnit i tolv raka hemmamatcher.

Samtidigt fortsätter Leksands kräftgång med nio raka nollpoängare(!). 

Två lag med monumentalt olika trender ställdes mot varandra på Hovet i kväll och när 60 minuter var spelade skulle trenderna förlängas för båda lagen. För Djurgården en positiv sådan då laget tack vare segern nu har tolv raka matcher på hemmaplan utan förlust. 

För Leksand en negativ trend då laget nu har nio raka matcher utan poäng. Den 18 januari var senast laget vann en match i SHL, sedan dess har krisklubben radat upp negativa resultat och nu börjar klubben närma sig nytt kvalspel för att hålla sig kvar i SHL.

Matchen började också blytungt i kväll då Djurgården gjorde 1-0 efter bara en halv minuts spel efter att Manuel Ågren utnyttjat ett misstag i Leksands försvar. När matchen var slut hade ytterligare tre mål ramlat in bakom Leksands målvakt Janne Juvonen, och Djurgården vann till slut med 5-2.

Ulf Samuelssons mardröm fortsätter

I och med förlusten har Ulf Samuelsson nu förlorat samtliga fem matcher han stått som tränare i Leksands bås, och legendaren väntar ännu på sin första poäng med Leksand.

Med nio omgångar kvar har Leksand 16 poäng upp till Linköping på tolfte plats och säker mark och man möter i nästa omgång Oskarshamn på hemmaplan.