Djurgårdens nya besked om Axel Jonsson-Fjällby

Foto: BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

För en vecka sedan kom uppgifterna att Axel Jonsson-Fjällby var överens med Djurgården.

Nu står det dock klart att publikfavoriten fortsätter i Nordamerika.

– Han är där och kör, och något annat har det inte varit tal om, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey och Axel Jonsson-Fjällby har den senaste tiden kopplats ihop från flera olika håll.

Men någon återkomst ser det inte längre ut att bli.

Efter att ha fört samtal med såväl Axel som hans agenter har det blivit allt mer klart att 20-åringen avser att fortsätta i Nordamerika där han för stunden spelare med mästarlaget Washington Capitals farmarlag i AHL, Hershey Bears.

– Det är inget som ändrats från vår sida. Axel har ett kontrakt med Washington och inget annat lag. Det är Axels beslut helt och hållet, men vi har sagt att vi har en plats till förfogande och så har läget varit hela tiden. Allt annat har bara varit medias spekulationer, säger Eriksson.

Ni diskuterar inte med honom nu?

– Vi har inte rätt att löneförhandla med honom när han är i den situation som han är nu.


FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Djurgården Hockey – direkt i Messenger 

"Förhåller oss till att han spelar med Hershey"

Förra veckan kom uppgifter om att ”Jägarn” var klar för en återkomst till Djurgården, dit han skulle lånas ut för resterande del av säsongen.

Uppgifter som alltså visat sig felaktiga, och för Djurgården som just nu har Andreas Engqvist och Dick Axelsson på skadelistan samt just gjort sig av med Daniel Widing så kommer beskedet som ett dråpslag då man hoppats på en återkomst för Fjällby.

Hur länge kan ni vänta på ett besked, och hålla en plats öppen för Axel?

– Vi kan nog vänta ett tag. I grund och botten så är vår situation att se hur långvarig Engqvists situation blir. Vårt fokus för lagbygget nu är på centersidan där vi vill skaffa oss en hållbarhet om vi får ytterligare skador, sen håller vi en plats beredd för Axel. Men när vi kommer till JVM och Emil Bemström kanske sticker dit så får man ju titta på hur frisk vår trupp är och om vi behöver komplettera. Just nu finns det ingen aggressiv tanke på att stänga några portar för Axel, utan tills vidare står dörren öppen.