Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: ”Måste kolla marknaden nu”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Emil Bemström var förra säsongens stora succé i SHL.

Efter framgångarna belönades han med ett NHL-kontrakt.

Och nu tror tränaren Robert Ohlsson att det blir spel för Bemström i Columbus Blue Jackets kommande vinter.

– Han kan jag inte sätta en Djurgårdströja på i dagsläget då jag tror han kommer spela i NHL och inte för oss, säger Ohlsson.

Snart fyra månader sedan finalförlusten mot Frölunda har Djurgårdens Hockey dragit i gång den nya säsongen och redan hunnit spela en träningsmatch (vinst 5-2 mot Södertälje). 

Kvar från silvertruppen finns stjärnor som Olle Alsing, Jacob Josefson och Linus Hultström. Men många har också lämnat, och bland de flyktade spelarna finns flera snabbskrinnare som Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson och Axel Jonsson Fjällby. 

Det känns som ni förlorat lite i fart på era spelare, betyder det här att ni behöver vrida om spelsystemet mycket? 

– Vi har ju en idé som vi vill följa men spelarna gör ju spelet som de vill på isen sen, så klok har jag blivit som coach att jag passar det. Några av killarna vi har nu är starkare vid sargerna jämfört med förra året, men vi har tappat lite fart som du säger det har vi… Toppfart försvinner från vårt lag, de flög ju genom mittzonen så det blir lite annorlunda tänk, säger tränaren Robert Ohlsson och fortsätter:

– Men vi har fått hem Högström så vi har fler backar som gillar att följa upp i anfall. Så vi kan få med en fjärde man i anfallen lite mer kanske. 

Vad har ni lärt er från finalförlusten?

– Någonstans så behöver man ju ha de flesta friska och hela, sen gäller det att sätta system, special teams och sin individuella formkurva framåt våren. 

Vill förbättra special teams: ”Frölunda vann på det”

I finalen kom Frölunda att avgöra många matcher i spelet med fler och färre spelare på isen, powerplay och boxplay - något som Djurgården och Robert Ohlsson dragit många lärdomar ifrån.

– Frölunda vann ju på det i finalen, på boxplay och powerplay alltså, så det är klart något vi är medvetna om och vill bli bättre på och lägger fokus på nu under försäsongen.

Vad är dina förväntningar på säsongen som väntar annars då?

– Det känns som vi verkligen vill ta ett kliv som organisation och klubb, absolut är det så. Jag vill vara den som någonstans vill se att när vi bygger nytt så tar det lite tid, det är mitt jobb att se till att vi bygger rätt så det blir bra i slutändan. Men alla är dedikerade på att ta ett steg till, vi som klubb och spelargruppen är där i tänket. 

Räknar inte med Bemström i Djurgården i vinter

Till säsongen som väntar har Djurgården förstärkt truppen med NHL-veteranen Patrik Berglund och målvakten Niklas Svedberg, två spelare som Djurgården tror mycket på men som ännu inte kunnat vara med laget på isen då de båda är skadade och hittills missat träningen på is. 

– Svedberg och Berglund har ju inte kunnat vara med laget och träna på isen. De har bara varit utanför isen. Där har vi en utmaning sen, att få in dem i system då de missar en stor del av lagets försäsong. Men samtidigt får de ju gå utanför och bli tränade rent muskulärt och syreupptagning, säger Ohlsson och fortsätter:

– Det har varit lite småstökigt som det brukar vara på försäsongen… Det har det faktiskt varit. 

Men nyförvärven är inte de enda som just nu är skadade. Under en träning i går (tisdag) kom supertalangen Emil Bemström att träffas av en puck i ansiktet, en olycka som betyder att han inte kommer kunna genomföra någon ytterligare träning med Djurgården förrän det är dags för honom att åka över till Columbus för försäsongcamp med NHL-laget.

– Han kommer inte vara tillgänglig för oss fram till han åker till campen, så pass skadad blev han faktiskt. Sen får vi se om han behöver göra något åt skadan, för pucken tog på okbenet. Så då ska skadan antingen läka av sig själv eller åtgärdas och opereras, vi får se vad läkarna kommer fram till. 

Hur tänker ni kring Bemström, vill ni hitta ersättare direkt eller avvakta besked från Columbus?

– Vi måste kolla av marknaden och om någon dyker upp till rätt prislapp så kommer vi vara intresserade. Men jag tycker han sett väldigt bra ut. Nu har man ju varit coach och sett många unga killar där vissa varit mindre redo och vissa mer redo. Emil har varit otroligt bra och han känns väldigt redo, så jag förväntar mig att han tar en plats redan i höst där borta. Killen kan spela hockey och han har bestämt sig, det är en bra kombination.

Det låter inte som du räknar med honom?

– Han flyttar gränser och det brukar vara det som gör att en spelare lyckas. Han kan jag inte sätta en Djurgårdströja på i dagsläget då jag tror han kommer spela i NHL och inte för oss.