Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgårdens ilska: ”Jag tycker det är pinsamt”

Marcus Högström är avstängd efter slaget mot Dennis Everberg. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Jesper Pettersson stängdes av efter en förseese mot Leon Bristedt. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Även Anton Hedman är avstängd. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Joakim Eriksson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tre spelare i Djurgården är för närvarande avstängda från spel i SHL.

Nu riktar klubbens sportchef tung kritik mot både ligan och domarchefen Tomas Thorsbrink.

– Jag tycker att det är pinsamt, säger Joakim Eriksson till HockeyNews.

Inte nog med att förra säsongens SM-finalist föll med förkrossande 1-5 hemma mot Rögle.

Efteråt kom beskedet att lagkaptenen Marcus Högström stängts av i tre matcher efter den omtalade situationen med Dennis Everberg, där den sistnämnde drabbades av en hjärnskakning efter Högströms slag.

I samma match skallade Jesper Pettersson gästernas Leon Bristedt och dömdes i efterhand till två matchers avstängning.

Dessutom är Anton Hedman också avstängd.

Tre raka förluster och tre spelare avstängda, det är lätt att prata om bistra tider i Djurgården för tillfället. Klubbens sportchef Joakim Eriksson riktar nu stark kritik mot SHL och dess domarchef Tomas Thorsbrink.

Anledningen? Hanteringen av Högström-ärendet.

– Sett till hur SHL agerade i frågan, jag vet inte hur man ska uttrycka sig politiskt korrekt, men jag tycker att det är pinsamt hur Johan Hemlin och Tomas Thorsbrink uttrycker sig i medier och agerar under de 24 timmarna när vi har överenskommelser hur vi ska hantera saker och ting och helt plötsligt väljer man att frångå det. Det får de stå till svars för, säger Eriksson till HockeyNews. 

Joakim Eriksson: ”Det står jag för”

Eriksson menar att klubben gör sitt yttersta för att visa respekt för domarna, både på bänken och i intervjusituationer, men att man får väldigt lite tillbaka av domarkåren.

– Det är snarare de som beter sig mest som skitstövlar och som skriker, gestikulerar, tränger sig in i domarutrymmen eller som har åsikter till höger och vänster om spelare i andra lag när man inte tar ansvar för sina egna spelare. Det är de som blir belönade. Det får Johan och Tomas svara för. Det är en SHL-problematik generellt och det vågar jag stå för också.

Samtidigt fördömer Eriksson Högströms agerande i situationen med Everberg.

– Själva händelsen och det Högström gjorde ser jag inte som positivt, att han slår knytnäven i ansiktet på någon, men att vi visar energi och frustration är ändå en reaktion på att man vill någonting. Det hade varit värre om det hade varit apatiskt kring saker och ting. Sedan gäller det att ha sina känslor och sin irritation och frustration i balans. Det är det vi jobbar med och utvärderar, säger han.

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM) 

Spelarna: Han snackar mest skit på isen

Stjärnornas dom: Han är värst i ligan